Jan is vrijwilliger bij  Triomf Tennis & Padelclub Bergschenhoek en groot fan van Vincent van Gogh. (Foto: Rachel Corner)
Jan is vrijwilliger bij Triomf Tennis & Padelclub Bergschenhoek en groot fan van Vincent van Gogh. (Foto: Rachel Corner)

Jan Nijmands krijgt een (bijna echte) Van Gogh

Actueel 523 keer gelezen

Bergschenhoek - Het Van Gogh Museum viert dit jaar 50 jaar inspiratie en trakteert vijftig inspirerende mensen op een niet van echt te onderscheiden Van Gogh. Niet zomaar mensen, maar vrijwilligers die iets bijzonders doen voor hun buurthuis, vereniging of stichting. 

Een van hen is Jan Nijmands uit Bergschenhoek, als vrijwilliger bij Triomf Tennis & Padelclub Bergschenhoek is geen enkele klus hem te veel. Op zondag 20 mei ontving hij de Museum Edition van het Van Gogh Museum. 

Tomeloze werklust
Net als Van Gogh blinkt Jan uit in een tomeloze werklust. Hij staat altijd klaar als vrijwilliger op Triomf tennis & padel. Jan ruimt rommel op, organiseert toernooien en haringparty’s. Hij coördineert meerdere tennisgroepen voor ouderen op verschillende ochtenden in de week. En vele andere klussen om de vereniging gaande te houden. Altijd met een glimlach en een goed humeur. Jan is tevens een groot fan van Vincent van Gogh. Voor Het Van Gogh Museum de reden om Jan Nijmands te bedanken met een Museum Edition. Uit honderden genomineerden selecteerde een vakkundige jury, bestaande uit: Emilie Gordenker, directeur Van Gogh Museum, Carmène Margarita, beeldbreker en Marilène van Oranje, Adviseur Partnership Vriendenloterij. de vijftig winnaars uit heel Nederland.

Van Gogh Museum Editions
Een Van Gogh Museum Edition is een hoogwaardige, driedimensionale reproductie van een meesterwerk van Van Gogh. Elk schilderij is een 1:1 replica van het origineel, met dezelfde helderheid van de kleuren en energie van het werk. De lijst is handgemaakt en zelfs de zegels op de achterkant van het origineel zijn overgenomen. De vereniging krijgt namens de winnaar een niet van echt te onderscheiden meesterwerk cadeau. De winnaars zetten zich in voor een bijzonder project waarmee zij een bijdrage leveren aan de maatschappij. In totaal zijn er vijftig winnaars geselecteerd in heel Nederland.

Acties
De hele maand mei brengt het museum met de actie ‘Gefeliciteerd met een Van Gogh’ de kunst van Van Gogh letterlijk dichtbij de mensen.Naast de jubileumtentoonstellingen ‘Kiezen voor Vincent, Van Gogh in Auvers’. Zijn laatste maanden en Van Gogh aan de Seine is er op vrijdag 2 juni een jubileumfeest op het Museumplein in Amsterdam. Alle winnaars zijn op deze dag uitgenodigd en krijgen die dag ook een exclusieve rondleiding door de jubileumtentoonstelling ‘Van Gogh in Auvers. Zijn laatste maanden.’

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant