Een kijkje in de kas. (Foto: PR)
Een kijkje in de kas. (Foto: PR)

Tuinbouwlessen voor basisschoolleerlingen

Actueel 413 keer gelezen

Bleiswijk - De leerlingen van de groepen 7 van basisscholen De Wiekslag en De Poort uit Bleiswijk krijgen in een aantal weken een lessenreeks aangeboden over het proces in de tuinbouw bij Bunnik Plants in Bleiswijk.

Bunnik Plants verzorgt deze uitgebreide lessenreeks in samenwerking met Royal Lemkes . Het doel van deze lessenreeks is om de leerlingen van de groepen 7 een duidelijk beeld te geven van de tuinbouw en de werkzaamheden binnen de tuinbouw. 

De leerlingen krijgen les op verschillende locaties. Deze lessen duren 60 minuten en de leerlingen komen met verschillende aspecten van het hele proces in aanraking. Door ook praktisch aan de slag te gaan ervaren de kinderen wat er allemaal bij komt kijken in het proces. Hiermee krijgen de leerlingen een goede indruk van de hele keten. 

Ontdekken
Verder worden de leerlingen hierdoor gestimuleerd om te ontdekken wat zij interessant vinden aan deze branche. De leerlingen van De Poort en De Wiekslag kijken hun ogen uit. Iedere week weer een nieuwe ervaring en daarbij horende verwondering en enthousiaste reacties. “We voelen ons welkom bij het mooie bedrijf Bunnik Plants!”

Uit de krant

Uit de krant