Team Rosalie Runners & Yannick Yankees hoopt op veel support uit Lansingerland en omstreken! (Foto: PR)
Team Rosalie Runners & Yannick Yankees hoopt op veel support uit Lansingerland en omstreken! (Foto: PR)

Rosalie & Yannick lopen New York Mini Marathon

Actueel 103 keer gelezen

Oostland - Zaterdag 13 mei stonden Rosalie (15) en Yannick (12) en hun team Rosalie Runners & Yannick Yankees samen met zo’n 1.300 andere deelnemers aan de start van de New York Mini Marathon in Rotterdam, een evenement van het Diabetes Fonds. 

Vanaf het moment dat in oktober 2016 bij Rosalie diabetes type 1 werd geconstateerd is haar wereld compleet veranderd. Iedere dag -en nacht- moeten er koolhydraten worden geteld, en zijn bloedglucose meten en insuline prikken essentieel. Dag in, dag uit, op school, tijdens het sporten, op feestjes en met vakantie – haar diabetes gaat altijd met haar mee. Rosalie: “Het ergste aan diabetes vind ik dat je niet normaal kan zijn. Je moet altijd opletten wat je doet. Diabetes vraagt veel van je”. De verslagenheid in het gezin was groot toen in februari 2020 broer Yannick dezelfde diagnose kreeg. Yannick: “Het is niet leuk om daar altijd rekening mee te moeten houden. Ik wil weer onbezorgd leven zonder koolhydraten tellen, vingerprikken en een insulinepomp aan mijn lichaam”. De toekomst baart moeder Miranda veel zorgen. De hoge bloedwaardes kunnen op lange termijn schadelijk zijn en zorgen voor ernstige complicaties, waaronder hart- en vaatziekten en oogschade. Onderzoekers werken hard aan de genezing van diabetes type 1 en er zijn mooie ontwikkelingen om het leven van Rosalie en Yannick in de tussentijd aanzienlijk te verbeteren, zoals de kunstalvleesklier. 

“Tijdens dit event gaat het niet alleen om persoonlijke prestaties, maar ook om met elkaar de droom van genezing van diabetes dichterbij te brengen. Ons doel is een toekomst zonder diabetes. De opbrengsten van de New York Mini Marathon zijn bestemd voor diabetesonderzoek. Door zich fysiek in te spannen en zich te laten sponsoren, helpen mensen onze gezamenlijke droom dichterbij te brengen. We zijn trots op al die helden op hardloop- en wandelschoenen en de donateurs die zich hiervoor inzetten, samen met ons”, aldus Fedor Vriezen, teamleider evenementen bij het Diabetes Fonds. De dertien lopers van het team Rosalie Runners & Yannick Yankees, naast Rosalie en Yannick zelf bestaande uit familie, vrienden, klasgenoten van het Wolfert Lyceum en zelfs de mentor van Yannick, hopen op veel support uit Lansingerland en omstreken! Een donatie is nog steeds mogelijk op https://www.newyorkminimarathon.nl/team/rosalie-runners-yannick-yankees.. Bekijk ook de mini-doc die het Diabetes Fonds maakte bij Rosalie en Yannick op https://www.youtube.com/watch?v=81Tg7bcoS5M.

Uit de krant

Uit de krant