Corrie en Hans hadden zo gehoopt met de camper er op uit te kunnen, maar de brand gooide roet in het eten!
Corrie en Hans hadden zo gehoopt met de camper er op uit te kunnen, maar de brand gooide roet in het eten!

Brand in caravanstalling heeft grote gevolgen voor eigenaren

Actueel 1.186 keer gelezen

Bleiswijk - De brand in de grote caravanstalling aan de Anjerweg in Bleiswijk op woensdag 10 mei was zo verwoestend en greep zo snel om zich heen, dat alle gestalde caravans en campers in vlammen opgingen. Een grote strop voor de stalling maar zeker ook voor de mensen die er hun object hadden staan. Zo net voor het begin van het zomervakantieseizoen.

De brand brak uit rond half acht ’s avonds en nam al snel enorme vormen aan. Over de oorzaak van de brand is nog niets te zeggen, als dat ooit duidelijk wordt, gezien de vernietigende aard van de brand. Er zijn dus heel veel mensen getroffen. Op de site doneerveilig.nl staat het geval van een ouder echtpaar uit Bleiswijk, Corrie en Hans. De familie is een crowdfundingactie begonnen voor een vervangende camper.  Er staat te lezen: “Afgelopen week is er iets tragisch gebeurd. De camper van onze ouders is flink beschadigd geraakt door een brand in de caravan stalling. Daarom zoeken we hulp. Het is een dubbeltrieste situatie. Mijn vader was namelijk een jaar bezig om tegen kanker te vechten. Dit was erg zwaar. Nu konden ze eindelijk genieten van hun welverdiende oude dag. Maar dat kan door de brand niet doorgaan. Met de camper rondtrekken is namelijk wat zij het liefste doen. Net als hun kleinkinderen zien genieten en gezellig met vrienden op vakantie gaan. Over twee weken stond er dan ook een vakantie gepland, maar dat kan nu helaas niet doorgaan”, aldus dochter Sjaan die het initiatief heeft genomen tot de actie die intussen heel goed loopt, ofschoon er nog niet zo veel geld bijeen is dat er een andere camper aangekocht kan worden.

Intens verdrietig
Sjaan: “We waren intens verdrietig om deze situatie. Aangezien het hun zo gegund is, na een jaar hard knokken tegen alle ellende. Een verschrikkelijke brand! Onze ouders staan altijd voor iedereen klaar en verdienen het dan ook om samen mooie herinneringen te maken.” Ze zijn weliswaar verzekerd, maar bij een camper van dertig jaar oud keert de verzekering alleen de dagwaarde uit. Dat is helaas niet genoeg om een nieuwe camper van te kunnen kopen.
“Helaas hebben wij als familie niet de financiële middelen om onze ouders te helpen, maar ze verdienen het zo. Juist na afgelopen jaar. Daarom willen wij met donaties een nieuwe camper aanschaffen. Ze mogen namelijk genieten van hun oude dag en juist omdat zij altijd iedereen uit de brand willen helpen”, aldus Sjaan die maandag liet weten dat ze ontzettend blij is met de hartverwarmende reacties.

Uit de brand helpen is een woordgrap die Sjaan wel kan waarderen maar die de pijn niet minder maakt. “Wij snappen dat het om een héél groot bedrag gaat. Maar alle kleine beetjes helpen”, zegt ze tot slot!

Kijk voor meer informatie op: www.doneerveilig.nl.

De rook van de grote brand was tot ver in de omtrek te zien. (Foto: Spa Media)

Uit de krant

Uit de krant