De nummers 1 tot en met 4 ontvangen hun prijs. Geheel rechts winnaar Jan Scheffers.
De nummers 1 tot en met 4 ontvangen hun prijs. Geheel rechts winnaar Jan Scheffers.

Jan Scheffers biljartkampioen Lansingerland

Actueel 648 keer gelezen

Berkel en Rodenrijs - Vrijdag 24 maart kwam het LansingerLibre 2023 in de speelzaal van biljartvereniging ‘t Raedthuys tot een einde.

In de ochtend werden de kwart en halve finales gespeeld. Ondanks de grote verschillen in speelsterkte gaven met name de kwart finales spannende partijen te zien. Zo moest Chris van Velzen, die 136 caramboles moet spelen, het hoofd buigen voor Jan van den Bosch die maar 28 punten hoeft te maken. Het publiek zat te genieten van de partij en het verfijnde spel van Chris. Chris van Velzen: “Ik heb het zelf laten liggen. Ik heb echt kansen gehad.” In de middag kwamen de beste vier spelers van het toernooi aan de tafel. De partij om de derde en vierde plaats was tussen John van den Bulk van TOGB en Peet van den Baard van ‘t Raedthuys. Inmiddels was de zaal volgestroomd met publiek en heerste er een uitstekende finalestemming. Met een ruime overwinning wist Peet van den Baard te winnen en de derde plaats in het toernooi op zijn naam te schrijven. Hierna volgde de finale tussen Jan van den Bosch en Jan Scheffers. Jan Scheffers had zijn zenuwen kennelijk het beste in de hand. Met een zeer goede partij werd Jan Scheffers onbetwist biljartkampioen van Lansingerland voor zestigplussers in de spelsoort libre, Het LansingerLibre 2023. Als voorzitter van het organisatiecomité dankte Tjitse Sinnema alle vrijwilligers die het toernooi mogelijk hebben gemaakt. Hij memoreerde een zeer geslaagd toernooi dat voor de eerste keer door biljartvereniging ‘t Raedthuys is georganiseerd. Op 28 februari zijn maar liefst negentig biljarters van start gegaan om vandaag tot een finale te komen. Hij sprak zijn dank uit naar de sponsoren van het toernooi. Harry Strik, voorzitter van biljartvereniging TOGB dat dertien keer dit toernooi organiseerde, dankte ‘t Raedthuys voor het overnemen van de organisatie en de perfecte uitvoering hiervan. Hij ondersteunde dit met een presentje voor de organisatoren. 

Wethouder Leon Hoek reikte de prijzen uit. Naast prijzen voor de plaatsen 1 tot en met 4 waren er ook prijzen voor het hoogste moyennepercentage in de eerste ronde, gewonnen door Hans van den Berg en voor de hoogste serie in de eerste ronde, gewonnen door Gerard Verbeeten. Leon Hoek complimenteerde ‘t Raedthuys met de organisatie van het LansingerLibre 2023. Hij gaf aan verrast te zijn door de prachtige huisvesting van deze biljartvereniging, die geheel door de vereniging zelf is ingericht en wordt onderhouden.

Uit de krant

Uit de krant