De voorlopige uitslagen van de Provinciale Staten- en waterschapsverkiezingen in Lansingerland op lijstniveau zijn bekend.
De voorlopige uitslagen van de Provinciale Staten- en waterschapsverkiezingen in Lansingerland op lijstniveau zijn bekend. (archief)

VVD de grootste in Lansingerland en HH Schieland en de Krimpenerwaard. BBB winnaar HH Delfland

Actueel 1.062 keer gelezen

De voorlopige uitslagen van de Provinciale Staten- en waterschapsverkiezingen in Lansingerland op lijstniveau zijn bekend. Bij de Provinciale Staten is de VVD als winnaar uit de bus gekomen. Bij het hoogheemraadschap van Delfland is BBB de grootste partij in Lansingerland. Bij Schieland en de Krimpenerwaard is dat de VVD. 

In totaal zijn in onze gemeente voor de Provinciale Staten 28.178 geldige stemmen uitgebracht. Het opkomstpercentage was 60%. Voor het hoogheemraadschap van Delfland waren dat 13.815 geldige stemmen met een opkomstpercentage van 57%. Voor Schieland en de Krimpenerwaard waren dat 13.840 geldige stemmen met een opkomstpercentage van 58%.

Burgemeester Pieter van de Stadt: “Ik ben erg tevreden over het verloop van deze verkiezingsdag. Het opkomstpercentage is zelfs iets hoger dan vier jaar geleden. Mooi dat zoveel inwoners hebben gestemd. Ook ben ik trots op de 250 mensen die betrokken zijn geweest bij deze verkiezingen, van de interne organisatie tot aan de stembureauleden, de tellers en vele anderen.” De volledige uitslagen zijn te vinden op de website van de gemeente. 

Uit de krant

Uit de krant