De minister, de gedeputeerde en de lokale CDA-fractieleden hebben met harken, scheppen en sponzen in hun handen de speeltuin een grondige schoonmaakbeurt gegeven.
De minister, de gedeputeerde en de lokale CDA-fractieleden hebben met harken, scheppen en sponzen in hun handen de speeltuin een grondige schoonmaakbeurt gegeven. (Foto: PR)

Minister Karien van Gennip (CDA) brengt werkbezoek aan speeltuin De Kievit

Actueel 689 keer gelezen

Berkel en Rodenrijs -  Minister Karien van Gennip (Sociale Zaken en Werkgelegenheid, CDA) bracht afgelopen zaterdag een bezoek aan speeltuin de Kievit in Berkel en Rodenrijs. 

Tijdens NLdoet levert het CDA Lansingerland altijd een actieve bijdrage. Dit jaar koos Karien van Gennip, minister van Sociale Zaken en werkgelegenheid, samen met gedeputeerde en CDA Zuid Holland-lijsttrekker Meindert Stolk ervoor om een bijdrage te leveren aan de schoonmaak en onderhoud van de Berkelse speeltuin de Kievit.  De ochtend begon met een korte inleiding over de speeltuin. Speeltuin De Kievit is een speeltuin met zwembaden en een kleine kinderboerderij. De totale oppervlakte van de speeltuin bedraagt maar liefst 10.000 vierkante meter. Alhoewel alle kinderen welkom zijn, zijn kinderen van 0 tot 12 jaar de belangrijkste doelgroep van de speeltuinvereniging.

Belangrijk onderdeel van onze samenleving
Voor het CDA Lansingerland is een speeltuin een ontzettend belangrijk onderdeel binnen onze samenleving. De partij ziet de samenleving door de bril van een gemiddeld gezin. “De kievit is een belangrijke plek voor veel gezinnen, waar kinderen onbezorgd kunnen spelen en ouders elkaar kunnen ontmoeten. Een vereniging als deze is van onschatbare waarde voor onze samenleving”, aldus CDA Lansingerland-raadslid Dave Bergweff. “Als Berkelaar vind ik het fantastisch dat de minister en gedeputeerde interesse toont in onze mooie gemeente. De speeltuin de Kievit is een fantastische plek om elkaar te ontmoeten, juist voor CDA’ers”.

Handen uit de mouwen
De minister, de gedeputeerde en de lokale CDA-fractieleden hebben met harken, scheppen en sponzen in hun handen de speeltuin een grondige schoonmaakbeurt gegeven. Het hekwerk werd rechtgezet en de speeltoestellen glommen weer alsof ze nieuw waren. Om 12.00 vertrok de CDA-delegatie om te flyeren ten behoeve van de waterschaps- en statenverkiezing van woensdag 15 maart.

Uit de krant

Uit de krant