Uit onderzoek blijkt dat het Horti Science District in de gemeente Lansingerland is uitgegroeid tot het meest innovatieve glastuinbouwcluster ter wereld.
Uit onderzoek blijkt dat het Horti Science District in de gemeente Lansingerland is uitgegroeid tot het meest innovatieve glastuinbouwcluster ter wereld. (Foto: PR)

Inwoners maken kennis met de glastuinbouw

Algemeen 2 keer gelezen

Lansingerland - Op donderdag 9 maart was de hal van het gemeentehuis het podium voor een ‘Taste Box’ waar inwoners verschillende soorten tomaten konden proeven. Het was een eerste actie van een reeks waarbij inwoners kennismaken met Horti Science, de innovatieve glastuinbouw in Lansingerland. We vertellen daarbij welke bijdrage Lansingerland levert aan het voeden en kleuren van de wereld en alle innovatieve technieken die hierbij worden toegepast. Deze ‘Taste Box’ was een samenwerking tussen de gemeente en Bayer Crop Science.

Wethouder Economie, Leon Hoek, vindt het belangrijk dat inwoners meer zien en horen over de glastuinbouwsector: “Wat Nederland en dus ook Lansingerland zo uniek maakt is een optimale teelt met zo min mogelijk grondstoffen. Onze Horti Science is hightech! Het biedt innovatieve oplossingen voor onder andere het wereldvoedselvraagstuk. Door de groei van de wereldbevolking (van 7,7 naar 9,7 miljard in 2050) en de verandering van eetpatronen zal de vraag naar plantaardig voedsel in 2050 met 60% zijn toegenomen. 

Daarin speelt ook Lansingerland een rol: juist in Lansingerland telen we bij uitstek op een duurzame manier. Met respect voor elkaar en voor Moeder Aarde. Lansingerland is ‘Home of Horti Science’ en daar zijn we trots op!

Enkele wetenswaardigheden over de Lansingerlandse Horti Science:

  • Lansingerlandse bedrijven en kennisinstellingen pionieren al decennialang in het vinden van innovatieve oplossingen voor gezonde en veilige producten.

  • Uit onderzoek blijkt dat het Horti Science District in de gemeente Lansingerland is uitgegroeid tot het meest innovatieve glastuinbouwcluster ter wereld (bron: professor Leo Marcelis in zijn essay 2020).

  • De WUR (Wageningen University & Research), gevestigd in Lansingerland, is sinds 2006 het meest toonaangevende tuinbouwinstituut ter wereld.

  • In Lansingerland zijn 3 wereldmarktleiders gevestigd: Anthura, Bayer Crop Science en Koppert. Samen met andere toonaangevende Horti Science bedrijven geniet Lansingerland internationaal veel aanzien.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Afbeelding
CDA blijft zich verzetten tegen zonnepark Roeleveenseweg Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
Op naar een gezonde leefstijl met Bettine van der Heijden Zakelijk 13 uur geleden
Foto: Martijn Mastenbroek
Veel fietsendiefstallen in Lansingerland: 260 aangiften in 2023 Algemeen 14 uur geleden
Piet blijft uiteraard wel schilderen!
Kunstenaar Piet Kouwenhoven stopt met zijn schilderlessen Algemeen 15 uur geleden
De verduurzaming van het zwembad stuit op een praktische belemmering: het netcongestieprobleem.
Verduurzaming De Windas moeilijker dan gedacht Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Feest bij Remco's Cycle Service in Zoetermeer Zakelijk 17 apr, 15:24

Uit de krant