Tijdens deze doorlopende cursus volgt iedere cursist een eigen leerlijn. (Foto: PR)
Tijdens deze doorlopende cursus volgt iedere cursist een eigen leerlijn. (Foto: PR)

Gratis computercursus bij de Bibliotheek Oostland

Algemeen 3 keer gelezen

Lansingerland - Voor inwoners van Lansingerland en Pijnacker-Nootdorp die (beter) om willen leren gaan met computers, internet en sociale media, organiseert de Bibliotheek Oostland de cursus Klik & Tik inmiddels in vier van haar vestigingen. 

Elke week staan de laptops netjes klaar voor de computercursus in de bibliotheek wanneer de cursisten langzaam binnen druppelen. Zij leren niet alleen hoe ze met een computer kunnen werken en leren andere mensen kennen. In een gezellige sfeer samen met dorpsgenoten en een kopje thee erbij worden ze minder bang om fout te maken. Want de wereld wordt steeds digitaler en dat vraagt het nodige van ons.

Cursus
Voor iedereen die hulp nodig heeft op het gebied van online zaken regelen is er het Informatiepunt Digitale Overheid in de bibliotheek. Maar voor mensen die graag willen leren hoe ze dit zelf kunnen doen, biedt de bibliotheek verschillende (gratis) mogelijkheden. De laagdrempelige eerste stap is de cursus Klik & Tik, waarbij bij in kleine groepen, onder de begeleiding van getrainde vrijwilligers, de cursisten leren internetbankieren, inloggen met DigiD, een treinreis plannen en nog veel meer. Tijdens deze doorlopende cursus volgt iedere cursist een eigen leerlijn waardoor er volledig op het eigen tempo gewerkt kan worden.

Waar en wanneer?
Vestiging Berkel en Rodenrijs: Dinsdag van 10:00 tot 12:00 uur.
Vestiging Bergschenhoek, Ontmoet: Vrijdag van 13.30 tot 15.30 uur

Aanmelden 
De cursus is open voor alle leeftijden en deelname is voor iedereen gratis. Aanmelden is wel verplicht. Voor meer informatie en aanmelden neem je contact op met de coördinator Aleksandra Pavlovic via 06 3 920 55 79 of a.pavlovic@bibliotheekoostland.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

In 2026, het zogenoemde ravijnjaar, dreigen grote begrotingstekorten voor gemeenten, omdat ze minder geld van het Rijk krijgen.
D66 pleit voor burgerparticipatie over begroting ravijnjaar 2026 Algemeen 6 uur geleden
Afbeelding
Leefbaar3B uit zorgen over politieaanwezigheid Algemeen 10 uur geleden
De burgemeester bracht een bezoek aan het zestigjarig huwelijkspaar. (Foto: John Hofman)
Echtpaar Stelpstra-van Loon 65 jaar getrouwd Algemeen 13 uur geleden
Het planten is professioneel uitgevoerd door medewerkers van het bedrijf Zoontjens boomprojecten.
Nieuwe treurbeuk op begraafplaats Smitshoek Algemeen 15 uur geleden
Vice-voorzitter René Lamens (links) bedankt Henny van den Bulk voor zijn financiële inzet voor de HVBR. (Foto: Erik van Dort)
Historische Vereniging Berkel en Rodenrijs blikt terug en kijkt vooruit Algemeen 16 uur geleden
Wethouder Simon Fortuyn slaat vakkundig de eerste paal voor het nieuwbouwproject buiteNOM de grond in. (Foto: Arie van Driel)
Eerste paal nieuwbouwproject buiteNOM geslagen Algemeen 16 uur geleden

Uit de krant