De grote tomaat aan de Leeuwenhoekweg staat symbool voor het werken met groentezaden.
De grote tomaat aan de Leeuwenhoekweg staat symbool voor het werken met groentezaden.
JOB IS TOP

Management-assistent Connelies Neeteson

Actueel 1.074 keer gelezen

Bergschenhoek – Bijna 25 jaar werkt Connelies Neeteson bij Bayer Crop Science en nog elke dag gaat zij met plezier naar haar werk. Connelies geeft ons een inkijkje in haar werkzaamheden als management-assistent bij het hoofdkantoor van de groentezaaddivisie aan de Leeuwenhoekweg. Connelies maakte de verandering mee van De Ruiter in Monsanto, dat later Bayer werd.

“Het werken in een internationale omgeving bevalt mij heel goed”, zegt Connelies. “Ik vind het fijn om een bijdrage te kunnen leveren aan het voeden van de mensheid. Een groot gedeelte van mijn werk bestaat uit ondersteuning van het team Supply Chain Management dat bestaat uit zes managers en hun afdelingen. Een van hen is het hoofd, daaraan rapporteer ik. Supply Chain Management omvat bijna de hele productieketen van de groentezaden. De wekelijkse vergaderingen bereid ik voor, daarbij hoort het samenstellen van de agenda. Ook verzorg ik het notuleren. Het boeken van reizen naar bijeenkomsten in het buitenland en het afhandelen van de bijbehorende declaraties horen eveneens bij mijn takenpakket. Rondom meerdaagse vergaderingen die in het buitenland plaatsvinden, regel ik ook alles wat daarvoor nodig is. Van het plannen en het maken van een programma, het boeken van zowel reis, als hotels en restaurants tot het uitnodigen van de gasten en de sprekers. Door de jaren heen heb ik in alle delen van de wereld mensen leren kennen. Zelf ben ik in Botswana geboren en heb ik met mijn ouders in Italië en Suriname gewoond. Bij alles wat er in de wereld gebeurt, voel ik mij heel nauw betrokken.” Voor evenementen zoals de Dutch Food Week is Connelies ook in touw. “Daar wordt elk jaar de in Nederland geteelde groente onder de aandacht gebracht. Een hele andere kant van mijn werk is het uitvoeren van interne audits. Daarvoor ben ik speciaal opgeleid. Als je dit goed doet, ga je echt het nut van zo’n audit inzien. Het helpt jou om je processen op orde te hebben en zo nodig te verbeteren. Verder houd ik het personeelsverloop bij, bekijk ik hoe lang vacatures open staan en volg ik de verhoudingen op het gebied van inclusiviteit en diversiteit.”

Connelies studeerde aan middelbare tuinbouwschool Huis te Lande in Rijswijk. “Ik kreeg vakken zoals bloemschikken, bloembinden en bloementeelt, maar ook kunstgeschiedenis en kleurenleer. Ik liep mee in een Bleiswijkse kas en ging op stage bij een bloemist. Mijn eerste baan vond ik bij Anthura in Bleiswijk op het weefselkweeklaboratorium. In 1998 kwam het toenmalige De Ruiter Seeds op mijn pad. Ik begon op de afdeling zaadverwerking en kwaliteitsbepaling. Later werd mij gevraagd om management-assistent te worden. Veel leerde ik in de praktijk, maar ik volgde ook een opleiding op hbo-niveau. Met af en toe een zijstapje, zoals voor het introduceren van een nieuw computersysteem, blijft het werk heel afwisselend en leuk”, aldus Connelies.

Connelies bij het beeld ‘De zaaier’, geplaatst bij de opening van het pand in 1996.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant