Zo'n twintig bewoners van het appartementencomplex stonden midden in de nacht op straat. Voor een deel is snel opvang geregeld door gemeente en omwonenden. (Foto: Spa Media)
Zo'n twintig bewoners van het appartementencomplex stonden midden in de nacht op straat. Voor een deel is snel opvang geregeld door gemeente en omwonenden. (Foto: Spa Media)

Burgemeester over explosie: het komt dichtbij, maar geen reden tot zorg

Actueel 1.062 keer gelezen

Bergschenhoek - In de nacht van zaterdag op zondag zijn bewoners van een appartementencomplex aan de W.G. Witteveenstraat opgeschrikt door een explosie. Een deel van het appartementencomplex is vervolgens ontruimd. Zo’n twintig bewoners stonden op straat.

Omwonenden zijn geschrokken van de explosie. Burgemeester Pieter van de Stadt was de bewuste nacht snel ter plaatse om zich door de hulpdiensten te laten informeren en gedupeerden bij te staan. “Ik ben er gelijk naartoe gegaan nadat ik geïnformeerd was”, zegt burgemeester Van de Stadt. “Mensen waren geschrokken. Dat begrijp ik ook heel goed. De hulpdiensten waren op dat moment al bezig.” Over het lopend politieonderzoek kan de burgemeester nog niets zeggen: “Dat loopt. Het is een onderzoek van de politie. We wachten de uitkomst af.” Een dergelijk incident doet wel wat met het veiligheidsgevoel onder inwoners. “Ik begrijp heel goed dat mensen zijn geschrokken van de ontploffing”, aldus Van de Stadt. “Het komt zo dichtbij, maar er is geen reden tot zorg. We doen er alles aan, samen met de politie, om de oorzaak te achterhalen en aan te pakken.” De burgemeester wacht nu eerst de uitkomst van het onderzoek af en gaat dan pas nadenken over eventuele maatregelen om het veiligheidsgevoel te verhogen: “Op basis van de uitkomsten van het onderzoek zal ik bekijken wat nodig is.”

Getuigen gezocht
De politie zoekt getuigen die meer kunnen vertellen over de explosie die van zaterdag- op zondagnacht rond 00.45 uur plaatsvond. Heb je in de omgeving een auto zien staan die er normaal niet staat? Of heb je verdachte activiteiten gezien van personen in de omgeving? Of heb je misschien beelden? Denk aan een voordeurcamera of een dashcam, waarop mogelijk de verdachte(n) te zien is/zijn. Neem dan contact op met de politie via 0900-8844.

Uit de krant

Uit de krant