Klaar voor de start? Af! (Foto's: Rob van Efferen/We Promote Sport)
Klaar voor de start? Af! (Foto's: Rob van Efferen/We Promote Sport)

Lansingerland Run brengt drieduizend lopers op de been

Actueel 2.044 keer gelezen

Lansingerland - Afgelopen zondag vond voor de vierde maal de Lansingerland Run plaats. Maar liefst drieduizend deelnemers trokken hun hardloop- of wandelschoenen aan voor een van de vijf afstanden: 5 kilometer, 10 kilometer, halve marathon, 30 kilometer of de 11 kilometer lange ‘Lansingerland Walk’. Organisator Rob Hair uit Berkel en Rodenrijs kijkt terug op een fantastische dag: “De sfeer was top, maar ook op sportief vlak zijn hele mooie tijden gelopen. Wat wil je nog meer?”

De sinds 2014 in Berkel en Rodenrijs woonachtige Rob kwam vier jaar geleden helemaal zelf op het idee om een hardloopwedstrijd te organiseren. “Ik liep regelmatig rondjes door de Groenzoom en dacht dan: hier moet ik een evenement organiseren! Het is zo’n schitterend gebied, met al die mooie waterpartijen, rietkragen en bruggetjes.” 

Verdriedubbeld
Dat Rob van aanpakken houdt, blijkt al snel. In 2019 vond met hulp van vrienden en bekenden de eerste Lansingerland Run plaats. Na wat zomeredities in coronatijd, was afgelopen zondag alweer de vierde editie van het hardloopevenement. Inmiddels is het deelnemersveld verdriedubbeld en de productie voor een deel uit handen gegeven. “Het evenement groeit aan alle kanten”, zegt Rob trots. “Naast de afstanden voor volwassenen, hebben we ook nog de kidsrun waar zo’n vijfhonderd kinderen aan meedoen. Ook de Lansingerland Walk is een groot succes gebleken; 450 wandelaars liepen elf kilometer door de omgeving.” De weersomstandigheden waren ook prima zondag. “Het waaide natuurlijk hard, maar de temperatuur was perfect voor de lopers. De organisatie heeft bij de opbouw nog wat last gehad van regen, maar toen het evenement eenmaal begon, was het droog. Niks te klagen dus.” 

Vijfde editie
Rob vond het dit jaar ook erg leuk om te zien dat veel publiek op de been was. Langs het parcours én bij de start- en finishplek. “Het gaat ons om de beleving. We hebben er echt weer een feestje van gemaakt met z’n allen, met een dj en mooie medailles voor de deelnemers.” Aankomende zomer is geen zomerrun, maar voor februari 2024 staat alweer een vijfde editie van het hardloopevenement in de planning. 


Uitslagen

Gouden Hart 5 kilometer Run
Winnaar: Hugo van der Ploeg in 17:28. Snelste Lansingerlander: Tom Hak in 17:36. Snelste vrouw: Lindsey Faken in 19:50. Snelste Lansingerlandse vrouw: Romy Roeleveld in 27:17.

RTH Airport 10 kilometer Run
Winnaar: Thijs Schrama in 31:41. Snelste Lansingerlander: Samir Amghar in 35:54. Snelste vrouw: Merle de Zwart in 39:54. Snelste Lansingerlandse vrouw: Marjan van der Hoeven in 47:10.

Halve marathon
Winnaar: Peter Pollemans in 1:13:42. Snelste Lansingerlander: Jeroen Buitenhuis in 1:24:12. Snelste vrouw: Sanne Broeksma in 1:17:41. Snelste Lansingerlandse vrouw: Moniek Wagenvoorde in 1:30:00.

Ruitenburg 30 kilometer Run
Winnaar: Emiel Berghout in 1:42:09. Snelste Lansingerlander: Koen Kuipers in 1:51:20. Snelste vrouw: Steffie Broere in 2:05:32. Snelste Lansingerlandse vrouw: Tineke van den Berg in 2:13:18.

De snelste wandelaar was Wilma Mourits. Zij kwam binnen na 1 uur, 21 minuten en 13 seconden wandelen. Bekijk alle uitslagen via deze link.


Mediapartner RTV Lansingerland maakte een reportage van het evenement. Bekijk ‘m hieronder:


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant