De winnaars tonen trots hun schitterende bouwwerken.
De winnaars tonen trots hun schitterende bouwwerken.

Opperste concentratie bij Rotary Bouwt

Actueel 611 keer gelezen

Lansingerland - Het was woensdag 25 januari weer handen uit de mouwen voor Rotaryclub Lansingerland. De club organiseerde een drukbezochte bouwwedstrijd met Lego onder de naam Rotary Bouwt. Teams van twee, vaak een kind samen met een volwassene, werkten in opperste concentratie aan hun bouwwerk met als thema 
vakantie. 

Al gauw waren vooral de blauwe steentjes van het bekende merk schaars. Vakantie betekent kennelijk voor veel van de bouwers water en strand. “Het leek ons een goed idee om iets leuks te organiseren voor de jeugd in Lansingerland. En bouwen met Lego lijkt een schot in de roos!”, vertelt Ton Hermes, lid van de organiserende Rotaryclub. “We zijn te gast bij basisschool De Klipper die, mede met een aantal sponsoren, deze wedstrijd mogelijk maakt. Mooi om te zien hoe volwassenen samenwerken met kinderen. Als doel voor de opbrengst hebben we gekozen voor project Dokhaven.”

Wethouder Titia Cnossen opende Rotary Bouwt door het uitstorten van een krat bouwsteentjes. Het bouwen kon vervolgens beginnen. Na drie uur bouwen beoordeelde een deskundige jury de bouwwerken. Luca en Olaf (beiden 9) wonnen de kids prijs, Peter (64) en Kees (7) de volwassene-kind prijs en Vincent (37) en Toon (6) gingen naar huis met de prijs voor het team dat op de beste manier de twee steentjes met Rotary-opdruk gebruikte in het bouwwerk.

Uit de krant

Uit de krant