Strafcornerspecialist Quintijn van Rheenen haalt uit voor HBR tegen Alphen. (Foto: Erik van Dort)
Strafcornerspecialist Quintijn van Rheenen haalt uit voor HBR tegen Alphen. (Foto: Erik van Dort)

HBR Heren 1 zaalkampioen en promoveert

Actueel 484 keer gelezen

Berkel en Rodenrijs - Heren 1 van HBR sloot zaterdag de eerste zaalcompetitie in de eigen HBR Hockeydome af met een indrukwekkend kampioenschap. In de eerste wedstrijd tegen Alphen werd het kampioenschap veilig gesteld door een 6-2 overwinning. De laatste wedstrijd tegen de nummer drie uit de poule, Alecto, werd met nog ruimere cijfers gewonnen: 10-2. Door deze winst keert HBR volgend seizoen terug in de Districts Topklasse in het zaalhockey. De dames van HBR lieten zich inspireren en wonnen de volgende dag verrassend van de nummer 1 uit de poule.

De mannen van het eerste team konden bij de eerste wedstrijd van de wedstrijdavond het kampioenschap al veilig stellen. En dat was helaas te merken aan het spel. Hoewel de week ervoor met zeer ruime cijfers was gewonnen van Alphen, eiste de spanning zijn tol. Binnen 5 minuten stond HBR met 0-1 achter en het was alleen aan keeper Thomas Veerman te danken dat het niet erger werd, want hij stopte knap een aan Alphen toegekende strafbal. Na een kwartier deed HBR wat terug, Teun Mooldijk tikte bij de tweede paal een voorzet binnen. Even leek HBR op voorsprong te komen uit een strafcorner, maar het doelpunt werd afgekeurd. Direct na rust was Alphen heel scherp in de omschakeling en werd een onderschepte aanval van Berkel heel snel in een vloeiende combinatie uitgespeeld: 1-2. HBR stond weer achter. Na rust kwam HBR weer langszij en daarna gaf HBR het initiatief niet meer uit handen. Teun Mooldijk plaatste eerst nog een strafcorner hard op de paal en een strafcorner doelpunt van Alphen werd afgekeurd. Willem Biezemans, die op het veld voor Victoria speelt, tikte de 3-2 binnen bij de tweede paal. In de volgende 2 minuten scoorde HBR nog tweemaal. Die comfortabele voorsprong kwam goed van pas, toen de keeper van Berkel van heel dichtbij een strafcorner op zijn onbeschermde knie kreeg. Hij schreeuwde het uit van de pijn en bij gebrek aan een reservekeeper werd hij gewisseld met een veldspeler. Zodoende kon hij met ijs zijn blessure gaan behandelen. Berkel liep dus 5 minuten een hoger risico, maar wist zelfs de voorsprong nog uit te bouwen naar 6-2. 

Door het kampioenschap zal HBR volgend jaar uitkomen in de topklasse, waar vooral teams uit de hoofdklasse van de veldcompetitie met een team vertegenwoordigd zijn. Dat belooft een uitdagend, nieuw seizoen te worden, maar uiteraard werd eerst feest gevierd!

Uit de krant

Uit de krant