Dean Zandbergen legt vanaf 11 meter aan en brengt TOGB al rap op voorsprong tegen Groene Ster, dat zich met tien man echter nog terugknokte tot 1-1. (Foto: Ron Fruining)
VOETBALWEEKEND

TOGB buit numerieke meerderheid niet uit en noteert de vijfde remise

Actueel 775 keer gelezen

Lansingerland - Op een prima gevuld sportpark Het Hoge Land speelde derdedivisionist TOGB met 1-1 gelijk tegen het Limburgse Groene Ster. Voor de aftrap werden de nieuwe tribunes officieel geopend. TOGB kwam door een benutte strafschop van Dean Zandbergen op een 1-0 voorsprong. In de tweede helft wist Groene Ster met een man minder op het veld door Bas Breukers nog gelijk te maken.

TOGB schoot uit de startblokken en zette hoog druk. Binnen een kwartier leverde dit de voorsprong op voor de thuisclub. Dean Zandbergen werd vanaf het middenveld diep gestuurd en werd gevloerd door verdediger Dennis Petit: strafschop voor TOGB en rood voor Petit. Zandbergen was scherp vanaf elf meter: 1-0. Vroeg in de tweede helft kwam Groene Ster op gelijke hoogte. Een aanval over de as leverde op aangeven van Chefrino Eind de 1-1 van Bas Beukers op.
Een minuut later toucheerde een inzet van aanvoerder Max le Fevre de lat. De rebound werd door Guus Steerneman overgeschoten. TOGB ontsnapte zelf ook met een bal op de paal.
De Limburgers hanteerden de buitenspelval uitstekend. Tot frustratie van de aanvallers van TOGB. Eerst was het invaller Anthony Slierendrecht die zijn treffer geannuleerd zag worden. Hij stond net te scherp bij een overigens schitterend afgeronde TOGB aanval. Een overtreding op Dean Zandbergen door Joris Kleijn bleef zonder consequenties omdat de assistent-scheidsrechter al buitenspel had geconstateerd.

Boventoon
Eersteklasser BVCB voert in de eerste helft van de thuiswedstrijd tegen koploper XerxesDZB de boventoon en de Rotterdammers zijn na rust de betere ploeg.
Na vier seizoenen op het Hoekse middenveld is de wedstrijd tegen Xerxes DZB het laatste optreden van Joshua Vermeer. Hij vertrekt samen met zijn Spaanse vriendin naar Spanje waar Vermeer gaat studeren en werken. Vermeer wordt de strafschop na hands bij een genomen hoekschop gegund. Het is aan hem met 1-0 besteed. Na een uur voetbal gaat de wedstrijd langzaam kantelen en gaan de gasten meer en meer nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Deze valt in de slotfase uit een counter. In de zeven minuten toegevoegde tijd is BVCB nog het dichtst bij de winst. Tussen de twee hoekschoppen waaruit de kansen volgden, liet Mitchell Feijen zich provoceren en reageerde met een verkeerde impuls af met rood en een voortijdige aftocht tot gevolg.
In de tweede klasse E werd het duel tussen Berkel en HVC’10 bij een 1-3 stand gestaakt, omdat scheidsrechter Ronn Wolf niet verder kon, nadat hij een kuitblessure opliep. Freek van der Velden bracht Berkel met 1-2 terug in de race, maar HVC’10 herstelde de marge voordat er werd gestaakt.
In de derde klasse C haalde Soccer Boys na een 0-0 ruststand met 5-0 uit tegen FC IJsselmonde. Ruben van den Bosch scoorde 1-0, 3-0 en 5-0. De 2-0 was van Kent van Ruler en Wilmar Zeelenberg maakte met 4-0 het kwartet vol.