René van Rooijen ontvangt uit handen van burgemeester Van de Stadt een lintje. (Foto: Gemeente Zoetermeer/Sybrinne Straver)
René van Rooijen ontvangt uit handen van burgemeester Van de Stadt een lintje. (Foto: Gemeente Zoetermeer/Sybrinne Straver)

Burgemeester reikt lintje uit aan voorzitter Concordia

Actueel 486 keer gelezen

Bergschenhoek - Burgemeester Pieter van de Stadt heeft afgelopen zaterdag aan René van Rooijen een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt. Van Rooijen woont in Zoetermeer, maar omdat zijn verdiensten grotendeels plaatsvinden in Lansingerland, heeft de burgemeester van Lansingerland het lintje uitgereikt.

Van Rooijen is door Zijne Majesteit de Koning benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De uitreiking vond plaats tijdens de Cultuurproeverij van Muziekvereniging Concordia in Bergschenhoek. René van Rooijen heeft het lintje ontvangen voor zijn inzet voor diverse verenigingen en stichtingen sinds 1980. Niet alleen voor de muziekvereniging Concordia, waar hij sinds 2012 actief is als bestuurslid en nu de voorzitter is. Hij is ook actief geweest bij de Muziekvereniging Kunst en Vriendschap in Zoetermeer. Ook is hij de voorzitter geweest van de Stichting Zuid-Holland Fanfare Orkest in Bergschenhoek. Van Rooijen heeft Muziekvereniging Concordia weer op de kaart gezet. Dankzij zijn inspiratie en doorzettingsvermogen heeft Muziekvereniging Concordia één van de betere fanfare orkesten in Nederland. De gemeenten Lansingerland en Zoetermeer feliciteren René van Rooijen van harte met de Koninklijke Onderscheiding.

Uit de krant

Uit de krant