Wethouder Muis en de winnende vriendengroep. Overigens konden niet alle verzamelaars aanwezig zijn.
Wethouder Muis en de winnende vriendengroep. Overigens konden niet alle verzamelaars aanwezig zijn.

Winnaars kerstbomeninzameling halen 330 kerstbomen op

Actueel 462 keer gelezen

Lansingerland - Tijdens de kerstvakantie hebben veel kinderen en andere inwoners van Lansingerland hun best gedaan om zoveel mogelijk kerstbomen in te zamelen. Op de speciale inzameldagen heeft Renewi maar liefst 4800 kerstbomen opgehaald. Vijftien kinderen hebben de krachten gebundeld en daarmee 330 kerstbomen ingezameld. Zij zijn dan ook met recht de winnaars van de kerstbomeninzameling te noemen. 

Wethouder Michiel Muis heeft de winnaars uitgenodigd in de b&w-kamer van het gemeentehuis. Na een stuk taart, een drankje en een gesprek met de wethouder gingen de winnaars met een goed gevulde goodiebag naar huis. De vijftien kinderen zitten in dezelfde vriendengroep en hebben dit jaar voor de vierde keer samen kerstbomen ingezameld. Zij zijn hier de dag na kerst mee begonnen en hebben 6 januari, een dag voor hun inzameling door Renewi, de laatste kerstbomen opgehaald. Op hun topdag haalden ze maar liefst 67 kerstbomen op.

Om buren en overige inwoners uit de buurt te informeren hebben zij zelfgemaakte folders door de brievenbussen gedaan. Op deze folder gaven ze aan dat zij meededen aan de kerstbomeninzameling. Men kon een berichtje sturen als de kerstboom buiten werd gelegd. De kinderen geven aan dat dit soms nog een ware race was. Af en toe waren ze nét te laat en zagen ze een andere groep ervandoor gaan met hun kerstboom. Dat liet ze niet afschrikken! Zo hadden ze ook nog een enorme grote kerstboom die ze liefkozend ‘Sardientje’ hebben genoemd. Per ingezamelde kerstboom ontvangt de groep 0,50 euro. De afgelopen keren hebben ze het opgehaalde bedrag voor leuke uitjes gebruikt. Waar het uitje dit jaar naar toe gaat, weten ze nog niet. Maar dat zal ongetwijfeld goed komen, geven ze aan.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant