De treffer van Rob Vrijenhoek (links) leverde BVCB drie punten op. (Foto: Ronald Kroos)
De treffer van Rob Vrijenhoek (links) leverde BVCB drie punten op. (Foto: Ronald Kroos)
VOETBALWEEKEND

Krappe winst BVCB in aanloop naar topper op eigen veld tegen XerxesDZB

Actueel 606 keer gelezen

Lansingerland - Derdedivisonist TOGB kwam afgelopen weekend niet in actie. De uitwedstrijd bij UNA werd afgelast. Zondag staat op sportpark Het Hoge Land het duel tegen Groene Ster op het programma. De ploeg van trainer Mark Schuur bewaart aan de uitbeurt tegen Groene Ster prettige herinneringen met een 1-3 eindstand op het scorebord.

Berkel V1 komt pas in februari voor het eerst weer voor de competitie in actie en hervat met een thuisduel tegen SSS. De formatie uit Klaaswaal zat Berkel vorig seizoen nog tweemaal dwars. 

De overige regioclubs gingen op de eerste speeldag na de winterstop prima van start. Er was winst voor zowel eersteklasser BVCB, tweedeklasser Berkel als derdeklasser Soccer Boys. Vier duels in de eerste klasse C werden afgelast. Het kunstgrasveld van Rijsoord in Ridderkerk was wél prima bespeelbaar en dús kon BVCB er aan de slag om in het spoor te blijven van koploper XerxesDZB. De missie slaagde, want met nipte cijfers kon de ploeg van trainer Dick Boereboom de vijfde winstpartij van het seizoen bijschrijven.
Rijsoord trekt zich tegen BVCB veelvuldig terug en het vinden van een opening is dan ook niet eenvoudig. Het open spelen van de defensie moet door steekballetjes achter de verdediging of door een individuele actie gebeuren. Leon van den Berg weet een aantal keer Ricoberto Luijando weg te sturen, maar diens voorzetten laten veel te wensen over. Op momenten dat de voortzetting wel goed is verzorgd, is er geen medespeler in de buurt van de bal om gevaar te stichten.
Tien minuten voor rust komt BVCB op voorsprong. Een puike voorzet van Evan Blom wordt uitstekend binnen gekopt door Michael de Rooy. Het doelpunt is een van de zeldzame hoogtepunten van de eerste helft.
Door het uitblijven van een tweede doelpunt blijft Rijsoord in de race en weet door Kevin Versteeg op gelijke hoogte te komen. De 1-2 van Rob Vrijenhoek zorgt daarna voor opluchting en vrolijke gezichten.
Tweedeklasser Berkel noteerde bij CION de tweede uitzege van het seizoen. Floris van Bemmelen tekende voor een een 0-1 marge bij rust en Emircan Bagcan verdubbelde het verschil. CWO knokte zich vervolgens terug in de wedstrijd, vonn eerst aansluiting en wist daarna ook nog op gelijke hoogte te komen. Met zijn zesde treffer van het seizoen en eerste buiten het eigen sportpark stelde Freek van der Velden de winst toch nog veilig voor Berkel. Volgende opgave is zaterdag de thuiswedstrijd tegen HVC’10. De Hoekse fusieclub was met 5-1 trefzeker tegen het Delftse
Concordia.
Derdeklasser Soccer Boys boekte bij Charlois de grootste zege tot nu toe van het seizoen. Het werd maar liefst 1-6 en betekende voor Charlois de derde verliesbeurt op eigen veld. Voor Socccer Boys priken Pascal de Ruyter, Wilmar Zeelenberg (2), Jorren Plugge, Ruben van den Bosch en Guido van Driel raak.Pas daarna sputterde Charlois met 6-1 tegen. Soccer Boys gaat zaterdag verder met een thuiswedstrijd tegen FC IJsselmonde.

Uit de krant

Uit de krant