Poppenspeler Jogchem Jalink komt naar 't Web.
Poppenspeler Jogchem Jalink komt naar 't Web.

Nationale Voorleeslagen woensdag van start

Actueel 268 keer gelezen

Lansingerland - De Nationale Voorleesdagen is het grootste boekenfeest voor kinderen van 0 tot 6 jaar. Voorlezen is heerlijk om te doen en zo gezellig. Regelmatig voorlezen is bovendien goed voor de ontwikkeling. Op 25 januari 2023 beginnen De Nationale Voorleesdagen op veel scholen traditiegetrouw met het leukste ontbijt van het jaar: Het Nationale Voorleesontbijt.

Tijdens honderden voorleessessies op kinderdagverblijven, peuterspeelzalen, bibliotheken en scholen in het gehele land, lezen talloze bekende én onbekende Nederlanders voor aan peuters en kleuters. Zo willen zij het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen stimuleren. Bibliotheek Oostland inspireert graag met tips om het voorlezen nog leuker te maken. 

Poppenspeler
Het prentenboek ‘Maximiliaan Modderman geeft een feestje’ van Joukje Akveld en Jan Jutte is prentenboek van het jaar 2023 en staat centraal bij De Nationale Voorleesdagen van 25 januari tot en met 4 februari. In het boek geeft Maximiliaan een feestje. En dat loopt een klein beetje uit de hand. Alles is vies! Een knotsgekke, stoere, lieve, vlotte en ook ontzettend vieze voorstelling, waarin het publiek wordt uitgedaagd hun fantasie te gebruiken! Jogchem Jalink (o.a. Sesamstraat, De Boterhamshow) speelt in zijn eentje de complete cast van deze voorstelling. Met zijn vrolijke liedjes, komische teksten en handgemaakte poppen die lijken alsof ze zó uit het boek zijn gestapt. Op zaterdag 29 januari is de voorstelling te zien in Theater CulturA & Zo in Nootdorp en op zondagmiddag 19 februari in Theater ’t Web in Bleiswijk. Bekijk voor alle informatie de website  bibliotheekoostland.nl/nvd.html

Cadeau bij nieuw lidmaatschap
Wanneer je in de periode van 25 januari tot en met 4 februari een gratis jeugdlidmaatschap afsluit voor je kind, krijg je een leuk vingerpopje van Maximiliaan Modderman cadeau. Daarnaast krijgen ouders nu 50% korting op een Standaard of Plus jaarabonnement, als zij ook lid worden van de Bibliotheek Oostland. Tijdens de Nationale Voorleesdagen wordt er ook aandacht besteed aan het meertalige gezin. Als je een andere moedertaal hebt dan het Nederlands, dan vraag je je misschien af in welke taal je nu moet voorlezen: in het Nederlands of in je eigen taal? Het belangrijkste is eigenlijk dat je voorleest in de taal die je zelf het beste kent. In de taal van je hart kun je ook beter voorlezen dan in een taal die je minder goed kent. Er zitten veel voordelen aan een meertalige opvoeding. Wist je dat meertalige kinderen sneller een nieuwe taal leren en dat het juist goed is voor de ontwikkeling van het Nederlands? In onze internationale samenleving is het een voordeel om kennis te hebben van meerdere talen en culturen, wat jouw kind op deze manier al van jongs af aan meekrijgt. Verschillende leuke tips vind je ook op bibliotheekoostland.nl/nvd.html.

Uit de krant

Uit de krant