Afbeelding

Verwarde man op straat blijkt weggelopen uit verpleeghuis

Actueel 3.469 keer gelezen

Bergschenhoek - Een inwoonster uit Bergschenhoek schrok best wel even toen ze gisteren een onbekende, halfnaakte man tegen middernacht bij haar op de stoep zag staan. “Hij was erg verward en droeg alleen een onderbroek en een hemd”, begint de Hoekse haar relaas.

De vrouw woont samen met haar zoons in de omgeving van het centrum van Bergschenhoek. De man buiten op de stoep was op leeftijd en leek erg in de war. Hij probeerde contact te maken. “Eerst vond ik het angstig en bleef ik binnen op afstand. Je hoort zoveel rare dingen de laatste tijd. Gelukkig was ik niet alleen thuis. Mijn oudste zoon zag de ernst van de situatie in. Hij opperde om de man wat warms aan te bieden binnen. We hebben hem vervolgens een deken en een kop thee gegeven. Echt contact maken lukte niet.” Eenmaal binnen belde de familie direct 112. De politie was snel ter plaatse. De man bleek uit verpleeghuis Oranjehoeck te zijn weggelopen. “Hij is veilig naar huis gebracht”, vertelt de vrouw. “We weten alleen niet hoe het nu met hem gaat. Het zou fijn zijn als ze dat nog willen terugkoppelen.”

Waarschuwen
De vrouw vertelt haar verhaal aan Hart van Lansingerland, omdat ze mensen wil waarschuwen. “Gelukkig is het goed afgelopen, maar dat had ook anders kunnen zijn als ik naar mijn intuïtie had geluisterd. Wees dus alert, ook in de avonduren. Er zijn meer mensen in de war dan je misschien denkt”, besluit ze.

Uit de krant

Uit de krant