Bij de fractie van het CDA Lansingerland komen sinds de jaarwisseling al een fiks aantal klachten binnen over de invoering van diftar.
Bij de fractie van het CDA Lansingerland komen sinds de jaarwisseling al een fiks aantal klachten binnen over de invoering van diftar.

CDA Lansingerland opent Meldpunt Schoon Lansingerland

Actueel 748 keer gelezen

Lansingerland - CDA Lansingerland heeft het Meldpunt Schoon Lansingerland in het leven geroepen nu diftar sinds 1 januari van kracht is. De fractie wordt door vele inwoners benaderd die tegen problemen aanlopen, zoals het niet voorhanden hebben van een pas, ongewenste bijplaatsing bij afvalcontainers of het niet in de buurt hebben van voldoende ondergrondse afvalstations. Het meldpunt is te vinden op www.cdalansingerland.nl.

“We hebben de afgelopen tijd meerdere malen gewaarschuwd dat Lansingerland niet klaar is voor diftar en helaas worden onze zorgen bevestigd door inwoners die tegen problemen aanlopen”, aldus CDA-raadslid Job Halkes. “Via de app en mailbox komen de eerste noodkreten al binnen en ook op de Facebookpagina van de gemeente stortregent het klachten.” Ook blijkt dat veel mensen geen idee hebben dat ze moeten betalen per zak of bak. “De communicatie schiet nog steeds tekort merk ik aan de reacties op straat”, aldus Halkes. “Om al die problemen in kaart te brengen, hebben we het Meldpunt Schoon Lansingerland geopend waar mensen hun klachten kwijt kunnen. Zo kunnen wij inventariseren waar nog knelpunten zijn en die bij de verantwoordelijk wethouder neerleggen. Overigens roepen wij op om klachten ook te melden bij de gemeente zelf.” Het raadslid denkt dat vooral inwoners die niet door hebben dat diftar van kracht is volgend jaar de dupe zijn. “Ouderen die eens in de twee à drie dagen een zakje vuil weggooien en geen idee hebben dat dit systeem er is, betalen grofweg 400 euro aan het einde van de rit. Misschien kan het college deze groep nog een extra brief sturen met uitleg? De burgemeester wist de jeugd ook te vinden toen het om vuurwerk ging, dus dat lijkt me een kleine moeite. Juist omdat deze groep hard geraakt wordt door diftar.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant