Afbeelding

Levensgevaarlijke tbs’er opgepakt in Lansingerland

Actueel 7.635 keer gelezen

Lansingerland - Vandaag is rond het middaguur een tbs’er ontsnapt aan zijn begeleider in Nijmegen. Ruim anderhalf uur later heeft hij een 27-jarige vrouw uit Soest neergestoken. De man is later op de dag aangehouden in Bergschenhoek. Het is niet bekend wat hij daar te zoeken had. 

Omstreeks 13.25 uur kreeg het Operationeel Centrum (OC) in Utrecht meerdere telefoontjes vanwege een ernstig incident in een woning in Soest. Hulpdiensten gingen direct ter plaatse en troffen in de woning een zwaargewonde vrouw aan. Zij bleek meerdere keren te zijn gestoken. De vrouw is overgebracht naar een ziekenhuis. Haar toestand is stabiel. De politie onderzoek het incident.  

FastNL
De vermoedelijke dader is na zijn daad gevlucht. Uit onderzoek bleek dat het ging om een 31-jarige verdachte uit de Pompekliniek in Nijmegen die woensdagochtend 30 november tijdens begeleid verlof aan zijn detentie is ontsnapt. Direct werd onder leiding van het Openbaar Ministerie een grote zoekactie ingesteld waarbij het team FastNL en diverse eenheden betrokken waren. Dat leidde tot zijn aanhouding later op de dag in Bergschenhoek.

Uit de krant

Uit de krant