Kinderen kijken knus bij elkaar naar De Club Van Sinterklaas en het Vergeten Pietje.
Kinderen kijken knus bij elkaar naar De Club Van Sinterklaas en het Vergeten Pietje.

Filmpje pakken met Sint en Piet in HBR-bios

Actueel 275 keer gelezen

Berkel en Rodenrijs - Woensdagmiddag 23 november stond de traditionele Pietentraining gepland voor de jongste jeugd van hockeyclub HBR. Helaas gooide het slechte weer roet in het eten. Maar niet getreurd, Sinterklaas en zijn pieten Pushpiet en Dribble-Piet bedachten een heel leuk alternatief: de HBR-Sinterklaas-bios. 

De Benjamins, CoolKids en O8-spelers mochten die middag verkleed naar de training komen. Normaal laat de jongste jeugd tijdens deze laatste training voor de winterstop aan Sinterklaas en de aanwezige pieten zien hoe goed ze al kunnen hockeyen. Helaas kon dit pietenparcours dit jaar niet doorgaan vanwege het slechte weer. Maar gelukkig staan Sinterklaas en zijn pieten bekend om hun creativiteit. Terwijl buiten buien de velden flink nat maakten, werd in het HBR-clubhuis in no time een echte bioscoop ingericht. Bijna tweehonderd kleurrijk verklede pietjes en enkele mini-Sintjes zongen gezellig samen Sinterklaasliedjes. Zou Sinterklaas toch nog komen? Vol spanning wachtten de jonge hockeyers af. Maar toen ging de deur open. Daar waren ze! Deze mooie traditie lieten de goedheiligman en de pieten Pushpiet en Dribble-Piet natuurlijk niet aan zich voorbij gaan. Niet alleen is Sinterklaas een echte hockeyfan, hij houdt ook erg van film kijken, zo vertelde hij tegen de kinderen. Er werd nog even gedanst en toen nam iedereen lekker plaats om samen naar de film De Club Van Sinterklaas en het Vergeten Pietje te gaan kijken. “Wel een beetje gek hoor, om naar een film van mezelf te kijken,” liet Sinterklaas zich ontvallen. Maar aan de kinderen te zien was de film behoorlijk spannend! Natuurlijk deelden de pieten pepernoten uit. Na afloop mocht iedereen gezellig samen op de foto met Sinterklaas en de pieten. Toen was deze gezellige middag ten einde en nam het bonte gezelschap afscheid. Dag hoor! Sinterklaas nam nog even de tijd om de nieuwe blaashal te bewonderen. Hij liet zich informeren over de mogelijkheden om de blaashal te gebruiken als pakjesopslag. De hockeyclub liet weten graag te willen helpen, maar dat de blaashal binnenkort in gebruik wordt genomen als zaalhockeylocatie.

Wil je ook een keertje komen hockeyen? Jongens zijn vanaf 5 jaar van harte welkom! Voor meisjes geldt een minimale leeftijd van 6 jaar en voor hen is er momenteel een kleine wachtlijst. Kijk voor meer informatie op www.hbrhockey.nl

Uit de krant

Uit de krant