VVD-raadslid Christiaan Toussaint (rechts) is gelijk langsgegaan bij René van der Spoel, initiatiefnemer van de petitie.
VVD-raadslid Christiaan Toussaint (rechts) is gelijk langsgegaan bij René van der Spoel, initiatiefnemer van de petitie.

Burgemeester neemt petitie voor veiligere Kooilaan aan

Actueel 279 keer gelezen

Bleiswijk - Afgelopen donderdag is de petitie voor een ‘veiligere Kooilaan’, met in totaal 474 handtekeningen, door burgemeester Van de Stadt aangenomen. 

Initiatiefnemer van de petitie, René van der Spoel, maakt zich al langere tijd hard voor een verbeterde verkeersveiligheid op de Kooilaan in Bleiswijk. De burgemeester heeft aangegeven dat de inhoud en doel van de petitie zal worden besproken in de raad. Gemeenteraadslid Christiaan Toussaint (VVD) heeft de huidige verkeerssituatie aan de Kooilaan reeds geagendeerd voor de eerstvolgende commissievergadering.
Toussaint: “Verkeersveiligheid is één van de grootste speerpunten van de Lansingerlandse VVD. Een recent voorbeeld hiervan is de donkere plekken-campagne die tot eind dit jaar loopt. Inwoners kunnen bij deze campagne slecht verlichte plekken bij ons melden waarna deze worden ingediend bij de gemeente. Slecht verlichte plekken zorgen in het verkeer voor gevaarlijke situaties waar vaak fietsers en voetgangers het slachtoffer van zijn. Naast de Jacob Marislaan en de Merenweg, is ook de Kooilaan een gevaarlijke weg voor fietsers en voetgangers. In de regel wordt op die plekken veel te hard gereden. Toen ik kennis nam van de petitie heb ik initiatiefnemer René van der Spoel direct gebeld. Ik ga mij namens de VVD voor de inwoners enorm inzetten voor een veilige Kooilaan!”

Uit de krant

Uit de krant