De 3-0 voor Berkel tegen RCL is onderweg. Lindy Hogedoorn bepaalt op aangeven van Anouk Angkotta vijf minuten voor tijd de eindstand. (foto: Gert Jan van Heyningen).
De 3-0 voor Berkel tegen RCL is onderweg. Lindy Hogedoorn bepaalt op aangeven van Anouk Angkotta vijf minuten voor tijd de eindstand. (foto: Gert Jan van Heyningen).
VOETBALWEEKEND

Vrouwen-1 Berkel hebben een prima generale in de aanloop naar topper

Actueel 327 keer gelezen

Lansingerland - Derdedivisionist TOGB smaakte in de laatste uitbeurt voor de winterstop weer eens het zoet van een overwinning. Op bezoek in Amsterdam werd met 1-2 gewonnen bij JOS Watergraafsmeer. TOGB nam in de eerste helft de leiding, maakte na rust met 0-2 dat de opgave voor de thuisclub nog lastiger werd en sleepte drie punten uit het vuur omdat de tegentreffer van invaller Raven Bergwijn in de slotfase niet echt kon verontrusten. TOGB-coach Mark Schuur volgde het duel vanaf de tribune, een gevolg van zijn rode kaart tegen OSS’20.

Het eerste deel ging gelijk op. Doelman Moreno Zwarteveld greep uitstekend in bij een doelpoging namens JOS van Nigel Hardenberg. TOGB was in deze fase zelf via Slierendrecht, Le Fevre en Zandbergen gevaarlijk. Voor de rust viel toch de verdiende treffer voor TOGB. Na een flitsende aanval belandde de bal in het zestienmeter bij Max le Fevre. De aanvoerder zag Anthony Sliedrecht vrijstaan en bediende de vleugelaanvaller op maat: 0-1.
In de tweede helft was Max le Fevre opnieuw de aangever voor de tweede treffer van TOGB, afgerond door Dean Zandbergen werd verzilverd: 0-2. Met nog een paar minuten te spelen kwam JOS terug tot 1-2. Assistent-trainer Glenn den Uijl na afloop: ,,We stuurden de groep vandaag het veld in voor de overwinning. De opdracht was simpel. Grijp de tegenstander vanaf het begin bij de keel door hoog, druk te zetten en ze niet in de gelegenheid te laten komen hun spel te spelen. Wij hadden als groep geen minuut het gevoel dat wij vandaag niet zouden winnen. Zondag volgt de thuiswedstrijd tegen Quick.
Eersteklasser BVCB ging de wedstrijdenreeks om de tweede periodetitel goed van start met 1-5 winst bij De Zwerver. Bij rust was de marge met 0-3 al ruim. Rob Vrijenhoek en Ferdi Sinar konden éénmaal juichen. Blikvanger was Evan Blom met drie treffers.
Tweedeklasser Berkel liet een 1-3 voorsprong schieten bij Westlandia, waar met 3-3 werd afgesloten. Emircan Bagcan (2) en Bart van den Dool scoorden voor Berkel. Tim van der Voort was driemaal trefrzeker voor Westlandia en miste ook nog een strafschop.
Derdeklasser Soccer Boys ging met 3-1 onderuit bij Zwarte Pijl na een 2-0 achterstand bij rust. Ruben van den Bosch bracht de spanning terug en zag een tweede treffer worden geannuleerd.

Prima generale
Vrouwen-1 van Berkel voldeed aan de verwachtingen door staartploeg RCL met 3-0 onder de duim te houden. Het betekende een prima generale voor de topper van zaterdag als koploper Klarenbeek in een uitduel de volgende opgave is. Berkel heeft bij de aftrap een achterstand van twee punten om goed te maken. In het laatste kwartier van de eerste helft ging voorbereidend werk van Lindy Hogedoorn vooraf aan de 1-0 met een kopbal door Amerens Bekkers tegen RCL. Tien minuten voor tijd werd ruimer afstand genomen. Donna de Vos bracht Isabel van Ommen in stelling: 2-0. De zege kreeg nog meer glans met de 3-0 van Lindy Hogedoorn.

Uit de krant

Uit de krant