Ruud Heemskerk richt zich op de regio. “Kom eens een kijkje nemen in het winkelcentrum van Pijnacker”, zegt hij ook tegen de lezers van Hart van Lansingerland.
Ruud Heemskerk richt zich op de regio. “Kom eens een kijkje nemen in het winkelcentrum van Pijnacker”, zegt hij ook tegen de lezers van Hart van Lansingerland.

Juwelier Ruud Heemskerk lokt Lansingerlanders naar Pijnacker

Actueel 459 keer gelezen

Regio - De Pijnackerse juwelier Ruud Heemskerk is zelf afkomstig uit Zevenhuizen. Zijn vader had daar een sierteeltbedrijf dat broer Arno heeft voortgezet. Ruud koos heel bewust voor het juweliersvak. Volgde in Schoonhoven met veel elan de vakopleiding en ging rond zijn twintigste als juwelier/horloger aan de slag. Eerst tien jaar in loondienst bij verschillende juweliers en sinds vijftien jaar voor eigen rekening en risico in Pijnacker waar hij de zaak van Wim Pijnacker overnam.

Vanuit een heel ruime regio weten heel veel klanten en liefhebbers van sieraden en mooie horloges de prachtige winkel in Pijnacker te vinden. Ook veel mensen uit Lansingerland komen graag naar Pijnacker. Ruud Heemskerk en zijn vijf trouwe medewerksters – op 1 januari zijn er twee 12,5 jaar bij hem werkzaam – hebben een groot arsenaal aan verschillende merken. Al met al krijgt de klant een heel grote collectie voorgeschoteld. “We begeven ons vooral in het middensegment, met hier en daar een uitschieter naar boven”, aldus Ruud. Ruud vertelt met groot enthousiasme over zijn vak en zijn sfeervolle moderne winkel die intussen is voorzien van een efficiënte klimaatregeling in winter en zomer. Er is veel licht en dat is allemaal ledlicht, goed voor het milieu en ook de energierekening.

“Het mooie van het vak is dat je allerlei verschillende momenten deelt met je klanten. Hele feestelijke momenten maar ook droevige. De uitdaging is om het zo goed mogelijk te doen en onder alle omstandigheden mooi werk te leveren, zoals de klant het wenst. We maken ook heel veel gedenksieraden. Dat is prachtig werk waarbij je echt wat kunt betekenen voor mensen. Daarnaast zijn we ook de specialist in trouwringen.”

In het voorjaar had Juwelier Ruud Heemskerk nog een mooie trouwringenactie. Overigens verwacht Ruud dat 2023 een toptrouwjaar gaat worden waarbij sprake zal zijn van een inhaaleffect omdat er in de coronatijd nu eenmaal veel minder huwelijken werden voltrokken. Heemskerk Juweliers verwelkomt graag de trouwlustigen met een zeer uitgebreid ringenassortiment. Omdat Heemskerk Juweliers vakmensen in huis heeft, hoeven sieraden die ter reparatie of aanpassing worden aangeboden, niet de winkel uit. “Alles gebeurt hier binnen deze muren. Dat geldt ook voor gedenksieraden die mensen voor ogen hebben. Het gaat niet de deur uit maar het blijft hier totdat het gewenste gedenksieraad tot stand is gekomen. Voor veel mensen is het een prettige gedachte dat zoekraken door transport naar elders uitgesloten is.”

Heemskerk richt zich niet alleen op Pijnacker-Nootdorp maar op de regio, dus zeker ook op Lansingerland en zijn eigen ‘dorpsgenoten’ in de gemeente Zuidplas. “Ik zou zeggen: pak de auto, de fiets of de metro en kom een keer naar Pijnacker-Centrum, dat best heel veel te bieden heeft, ook als we onze winkel even buiten beschouwing laten. De bereikbaarheid en de parkeergelegenheid zijn uitstekend. We hebben een schitterende parkeergarage onder het winkelcentrum en het Raadhuisplein. Dus ook voor mensen die minder goed ter been zijn, zijn we prima te bereiken. Daarbij lijkt het mij ook gewoon leuk om eens ergens anders te winkelen”, zo nodigt Ruud ook alle inwoners van Lansingerland uit om eens een kijkje te komen nemen.

Op 1 september 2007 ging Ruud Heemskerk als zelfstandig ondernemer van start, dus onlangs was het vijftienjarig bestaan. “Voor die tijd werkte ik in het centrum van Rotterdam, in een totaal andere winkel in een volledige andere omgeving, vergeleken met hier in Pijnacker. Hier komen veel mensen gericht naar je toe. Zij hebben de tijd en wij nemen alle tijd, om in alle rust de vele mogelijkheden te bespreken, met een kopje koffie er bij. We hebben als winkel ook een sociale functie. Er zijn mensen die hier elke week even komen buurten, niet om iedere keer een nieuw kettinkje of een ander horloge te kopen, maar gewoon om even bij te praten. Dat is het mooie van een kleinere gemeenschap. Als geboren Zevenhuizenaar herken ik het en waardeer ik het ook. We zijn bezig met heel veel verschillende sieraden en ook horloges, maar tenslotte draait het om de mensen en hun wensen, en de verhalen die daar bij horen.”

Heemskerk Juweliers
Ackershof 43
2641 DZ Pijnacker
015 – 369 3024

www.heemskerkjuweliers.nl


Bovenstaand artikel is een advertorial.

Uit de krant

Uit de krant