Afbeelding

Hockeyclub HBR zet met 127 vrijwilligers eigen blaashal op

Algemeen

Berkel en Rodenrijs - Na maanden voorbereiding was afgelopen week zo ver: in vier dagen tijd werd er in verschillende ploegen gewerkt aan het opzetten van de eigen HBR-blaashal. Alle stappen werden volgens het projectplan doorlopen, echter door een vertraging in het leveren van de vloer kan de hal nog niet worden afgemaakt.

Op maandag 14 en dinsdag 15 november werd er in kleine groepjes vrijwilligers ondersteuning geboden aan de werklui van Polyned. Zo werden er rondom het veld tegels verwijderd zodat de trekankers opgegraven konden worden. Eerder vermeldde wij al dat het aanbrengen van de trekankers een flinke opgave was, omdat in september bleek dat de veengrond te zacht was en het staal tot wel 21 meter diep moest. Ook installeerde de groepjes in de voorbereiding al deuren, een goederensluis en pakten zij materialen uit. Het meeste werk vond op woensdag 16 november plaats. ’s Ochtens vroeg verzamelden zich zo’n veertig vrijwilligers uit de eerste ‘shift’ om na een warm welkom aan de slag te gaan met het aanbrengen van verschillende lagen van de hal. Voorzitter Jeroen Zwaard spreekt van een fantastisch moment: “Om zo op een werkdag vele vrijwilligers op de club te zien die met veel enthousiasme de handen uit de mouwen steken, is een fantastisch beeld om te zien”. Deze groep werd rond 10.00 uur aangevuld met nog meer vrijwilligers, waarna zij een stalen net over het veld konden verspreiden. Een zware klus, die met meer dan zestig vrijwilligers werd volbracht. Hierna kon er lucht in de hal worden geblazen en de lampen worden aangebracht. De voltallige projectgroep keek al glunderend rond toen de blaashal eenmaal op maximaal volume was aangebracht en de laatste groep aan de slag ging met het isoleren van de hal. Voorzitter van de projectgroep en tevens bestuurslid Accommodatie René Reusen blikt terug op een lange voorbereiding: “We zijn anderhalfjaar geleden begonnen met het schrijven van een businesscase en gesprekken met leveranciers. Dat de hal vandaag dan ook staat, is fantastisch. We hopen de vloer begin december neer te leggen, want het eerste competitieweekend staat gepland op 10 en 11 december. De inspanning van vrijwilligers was niet alleen deze week nodig, maar ook gedurende het seizoen en bij het afbouwen in maart. En dat nog vele jaren.”

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

In 2026, het zogenoemde ravijnjaar, dreigen grote begrotingstekorten voor gemeenten, omdat ze minder geld van het Rijk krijgen.
D66 pleit voor burgerparticipatie over begroting ravijnjaar 2026 Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Leefbaar3B uit zorgen over politieaanwezigheid Algemeen 16 uur geleden
De burgemeester bracht een bezoek aan het zestigjarig huwelijkspaar. (Foto: John Hofman)
Echtpaar Stelpstra-van Loon 65 jaar getrouwd Algemeen 19 uur geleden
Het planten is professioneel uitgevoerd door medewerkers van het bedrijf Zoontjens boomprojecten.
Nieuwe treurbeuk op begraafplaats Smitshoek Algemeen 21 uur geleden
Vice-voorzitter René Lamens (links) bedankt Henny van den Bulk voor zijn financiële inzet voor de HVBR. (Foto: Erik van Dort)
Historische Vereniging Berkel en Rodenrijs blikt terug en kijkt vooruit Algemeen 22 uur geleden
Wethouder Simon Fortuyn slaat vakkundig de eerste paal voor het nieuwbouwproject buiteNOM de grond in. (Foto: Arie van Driel)
Eerste paal nieuwbouwproject buiteNOM geslagen Algemeen 22 uur geleden

Uit de krant