HBR-doelman Thomas Veerman strekt zich maximaal uit maar kan de 3-3 niet voorkomen. (Foto: Erik van Dort) Erik van Dort

HBR Dames stijgt naar eerste plaats na zege

Actueel 407 keer gelezen

Berkel en Rodenrijs - Het was koud en nat afgelopen zondag op sportpark het Hoge Land, gelukkig was het hockey hartverwarmend. Dames 1 drukte in de tweede helft door tegen Dopie uit Delft en won afgetekend met 4-0. Omdat de naaste concurrenten tegen elkaar gelijk speelden, kwam HBR 2 punten los van Westland. De mannen speelde knap gelijk tegen de nummer 2.

De Delftse studentenvereniging Dopie (“DOe Potdomme IEts”) hield in de eerste helft nog wel redelijk stand. HBR had het niet helemaal niet op orde. De verdediging had nog best moeite met de tegenstander. Gelukkig maakte topscoorder Valerie Vogel wel de belangrijke 1-0 op aangeven van Isabel van der Arend. In de rust werden er wat tactische omzettingen gedaan, waardoor de verdediging veel beter in staat was om de aanval te voeden. Karlijn van Bemmelen dit jaar doorgestroomd vanuit de jeugd bij Berkel was een belangrijke factor in de hoge druk die Berkel ontwikkelde. Isabel van der Arend maakte na haar assist, zelf de tweede goal, met een mooie hoge bal. Shaquille Warren tekende via een zelf opgezette aanval voor de derde treffer. Routinier Anique van Helden toonde zich heel blij nadat zij als aangeefster ook nog eens de rebound van de strafcorner binnen te schuiven.

Heren
De heren kwamen onnodig snel op achterstand tegen het sterke Xenios dat slechts eenmaal verloor en verreweg de meeste doelpunten maakte in de poule. Xenios is een fusieclub uit Badhoevedorp/Amsterdam Sloten. Genoemd naar Zeus, wiens bijnaam als beschermer van alle vreemdelingen en handhaver van het recht op gastvrijheid, Xenios is. HBR had het moeilijk. Xenios speelde hoge druk, en verstoorde de opbouw van Berkel vroeg. Halverwege het tweede kwart wist de altijd gevaarlijke Mark Luns toch gelijk te maken. HBR kon er maar kort van genieten, want Xenios prikte al snel de tweede binnen. Die achterstand stond ook bij de start van het vierde kwart nog op het scorebord, maar toen HBR een reeks aaneensluitende strafcorners kreeg, maakte Koen Streefkerk de 2-2 uit een 2e rebound na de corner van Sjoerd Zeeman en de eerste rebound van Jort van Dijk. Misschien iets tegen de verhoudingen in wist andermaal Mark Luns binnen te slaan vanaf de cirkelrand waar hij zichzelf had vrijgespeeld.

Toch werd het nog eens gelijk. Xenios kreeg een goede kans, die ze in eerste instantie leken te missen, maar de daaropvolgende botsing met een Berkelse verdediger werd door de scheidsrechter toch ingeschat als een strafbal. Die werd vlekkeloos in de hoek geplaatst.