Talib Azarolali druipt na het laatste fluitsignaal teleurgesteld af. HIj bracht TOGB op 1-0, zag het ook nog 2-0 worden, maar uiteindelijk werd tegen een tiental van OSS'20 met 2-2 afgesloten. (Foto: Ron Fruining).
Talib Azarolali druipt na het laatste fluitsignaal teleurgesteld af. HIj bracht TOGB op 1-0, zag het ook nog 2-0 worden, maar uiteindelijk werd tegen een tiental van OSS'20 met 2-2 afgesloten. (Foto: Ron Fruining).
VOETBALWEEKEND

TOGB levert opnieuw voorsprong in en blijft steken op een 2-2 gelijkspel

Actueel 364 keer gelezen

Lansingerland - Op een kletsnat sportpark het Hoge Land verspeelde TOGB een 2-0 voorsprong. Nadat OSS’20 terugkwam tot 2-1 moesten de bezoekers vanwege een rode kaart met tien man verder. Een late treffer van OSS’20 in de 89ste minuut zorgde voor een mineurstemming bij de thuisclub.

TOGB kwam al vlot aan de leiding. Youri de Winter speelde aan de linkerkant zijn directe tegenstanders uit en bracht de bal in de Brabantse zestien. De kopbal van Dean Zandbergen werd gekeerd, waarna de bal bij aanvoerder Max le Fevre belandde. Le Fevre legde klaar voor Talib Azarolali die kon afdrukken: 1-0. Een minuut later kon Le Fevre in kansrijke positie uithalen, maar er werd naast gemikt.
In de tweede helft probeerde beide teams met aanvallend voetbal het verschil te maken. Max le Fevre slalomde de zestien van OSS’20 in, werd door doelman Hoefnagels uit balans gebracht. Het leverde geen strafschop op, maar wel geel van scheidsrechter Kaper wegens een vermeende schwalbe. Vier minuten later ging de bal wel op de stip na onreglementair handelen. Youri de Winter maakte zich klaar om de marge vanaf elfmeter te verdubbelen. Dit lukte in twee pogingen na aanvankelijk keren. De rebound werd door De Winter wél verzilverd, 2-0.

Uit handen
De bezoekers verhoogden het tempo en kwamen terug in de wedstrijd met de 2-1 van Stan van Ballegooij. Een rode kaart na een overtreding op Marcello van Veen reduceerde OSS’20 tot tien man, maar van opgeven was geen sprake. TOGB kreeg in de omschakeling de nodige kansen, maar succes bleef uit. De nipte 2-1 marge werd in de voorlaatste minuut verspeeld. De bal viel goed voor Tony de Groot: 2-2. TOGB gaf zo voor de tweede week op rij een overwinning uit handen. Zondag staat voor TOGB de laatste uitbeurt voor de winterstop op het programma. In Amsterdam is JOS Watergraafsmeer gastheer. De aftrap is om 14.00 uur.

Eersteklasser BVCB bleef op eigen veld op 1-1 steken tegen SHO, dat na rust als eerste scoorde. Mike Hollenberg zorgde voor balans en daar kon men na afloop in beide kampen vrede mee hebben. BVCB start de wedstrijdenreeks om de tweede periodetitel met een uitwedstrijd bij De Zwerver.
Tweedeklasser Berkel kwam in de tweede helft pas los van WIlhelmus en presenteerde met 3-0 prima cijfers. De 1-0 en 3-0 werden gemaakt door Freek van der Velden. Ook Emiel van der Breggen noteerde tussendoor individueel succes.
Derdeklasser Soccer Boys moest met 4-1 de punten in Pijnacker laten bij DSVP, dat winnaar werd van de eerste periodetitel. Bij 3-0 scoorde Bob Blanken tegen.
Vrouwen-1 van Berkel blijft als debutant prima presteren. In Ridderkerk werd RVVH met 0-2 verslagen. Aanvoerder Demi Verlangen opende na een kwartier de score en 0-1 werd ook de stand bij rust. Pas tien minuten voor tijd stelde de ongrijpbare Isabel van Ommen met 0-2 de winst veilig.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant