Afbeelding

Nieuwe voorzieningen in de Rottemeren

Actueel 966 keer gelezen

Bleiswijk - Mede dankzij een subsidie van de provincie Zuid-Holland heeft recreatieschap Rottemeren een aantal nieuwe voorzieningen kunnen aanleggen in de Rottemeren. 

Tijdens de lockdown vanwege de corona zijn veel meer mensen gebruik gaan maken van het groen en de recreatiemogelijkheden in de Rottemeren. Daarnaast hebben ook veel mensen zich een gezondere levensstijl aangemeten. Om deze toegenomen recreatiedrukte en gezondere leefstijl te ondersteunen en op te vangen heeft de provincie Zuid Holland subsidie toegekend aan drie projecten van het Recreatieschap Rottemeren. Staatsbosbeheer heeft in opdracht van het recreatieschap deze projecten voorbereid en laten uitvoeren. Nu, zijn die voorzieningen grotendeels aangelegd en klaar voor gebruik.

Trimbaan
Er is een trimbaan met zes trimtoestellen langs het wandelpad aan de zuidzijde van de Zevenhuizerplas aangelegd. Om de veiligheid bij de trimtoestellen zo hoog mogelijk te houden is er voor een valbeveiliging van kunstgras gekozen. Op de verschillende toestellen kun je steeds andere spiergroepen trainen. De volgende trimbaantoestellen zijn geplaatst; Bokspringpalen; Klimtoestel/traplopen; Buikspieroefeningen; Slingertouw; Overspringbalk; Optrektoestel.

Voetpad
Er is een verhard voetpad aangelegd langs het strand bij de Zevenhuizerplas tussen de Strandgaper en het naaktstrand. Dit stond al jarenlang op het verlanglijstje van de beheerder. Onder natte omstandigheden werd het vroegere graspad slecht begaanbaar en kapot gelopen. Dankzij de provinciale subsidie “Opvangen toegenomen recreatiedruk vanwege corona groengebieden” hebben we een flink deel van de aanleg van het voetpad kunnen bekostigen.

Update ontmoetingsplek Craenenborgpad
Al langere tijd was de ontmoetingsplek bij het viaduct van de spoorlijn en A12 over de Rotte aan een opknapbeurt toe. Al jaren wordt deze plek gebruikt door ouderen om een praatje met elkaar te maken en zomers staat er regelmatig een ijscokar. Om de toegankelijkheid voor rolstoelen en rollators te verbeteren is de plek nu geasfalteerd en komen er nieuwe picknicksets. Daarnaast komen er een aantal frames waar fietsen tegenaan gezet kunnen worden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant