Afbeelding

Berkelaar finalist Beste Klusser van Nederland

Actueel 1.838 keer gelezen

Berkel en Rodenrijs – Orlando Pfister uit Berkel en Rodenrijs heeft de finale bereikt van de Beste Klusser van Nederland 2022. Daarmee is hij één van de drie finalisten die strijden om de felbegeerde titel. 

Het veroveren van die finaleplek was alles behalve makkelijk. Orlando moest eerst alle klussers in zijn eigen regio Wateringen overtreffen. Vervolgens wachtte hem een pittige kwalificatieproef waarin hij het moest opnemen tegen de regiowinnaars uit de rest van het land. Ook die strijd overleefde hij en dat levert Orlando een plek op in de bloedstollende tv-finale die op zaterdag 26 november om 19.00 uur te zien is bij Veronica.

Gymleraar
De handige 43-jarige Orlando is gymleraar van beroep. Hij geeft les op een middelbare school voor speciaal onderwijs. Daar probeert hij vooral kinderen met autisme lekker aan het bewegen te krijgen. Daarnaast is Orlando typisch zo’n klusser die graag zoveel mogelijk zelf doet. Binnenkort gaat hij bijvoorbeeld zonnepanelen op het dak leggen van zijn nieuwe huis waar hij nu een jaar woont. Orlando: “Ik heb dat nog nooit gedaan maar wil het graag zelf doen. Een vriend van me helpt me daarbij en ik help hem weer met de verbouwing van zijn nieuwe huis.” Eerder verbouwde Orlando al veel aan het huis waar hij nu jaar weg is. In de tuin van dat oude huis, bouwde hij voor zijn twee kinderen een prachtig speelhuisje. “Ik heb het compleet van resthout gemaakt, dus je kan wel stellen dat het een duurzaam speelhuis is geworden.” Orlando is terecht trots op het huisje en het was dan ook zijn ingezonden project voor de regionale voorronde van de Beste Klusser van Nederland georganiseerd door HORNBACH. De jury was erg onder de indruk van zijn vakmanschap en riep hem uit tot winnaar van de regio Wateringen.

Kwalificatieproef: bouw een XL-katapult
Als Beste Klusser van zijn eigen regio mocht Orlando strijden om een plek in de landelijke finale. Tijdens de uitdagende kwalificatieproef moest hij het opnemen tegen de andere regiowinnaars. “We kregen een geweldige opdracht”, zegt Orlando. “Iedereen moest eigenhandig een XL-katapult bouwen. Daarvoor kregen we drie uur de tijd en mochten we alle materialen van HORNBACH gebruiken die we nodig hadden. Ik vond het best spannend, maar had er vooral ontzettend veel zin in. Het was zwoegen en zweten en Maxim Hartman liep er als presentator ook nog eens dwars doorheen op zijn kenmerkende manier.” Een vakjury beoordeelde de projecten onder andere op constructie, creativiteit en afwerking. Daarbij moest de katapult een bal van maar liefst vijf kilo kunnen afvuren. “Zelf was ik niet helemaal tevreden over het eindresultaat. Ik weet dat ik nog wel eens te ingewikkeld denk en perfectionistisch ben. Dat maakte het lastig om te accepteren dat mijn katapult niet zo mooi was als ik had gewild”, zegt Orlando die de lat erg hoog legt voor zichzelf. Ondanks zijn kritische blik, eindigde zijn katapultproject in de top drie van de kwalificatieproef en hij veroverde daarmee één van de drie felbegeerde finaleplekken. Bekijk hieronder de kwalificatieproef op YouTube.


Zinderende tv-finale
Binnenkort staat Orlando dus samen met twee andere kandidaten in de finale van De Beste Klusser van Nederland 2022. “Wat de finaleopdracht ook wordt, ik weet dat ik al mijn kluskennis, doorzettingsvermogen en creativiteit uit de kast moet trekken. Tijdens de kwalificatieproef heb ik gezien hoe goed de andere twee finalisten zijn. De competitie is moordend. Ik zal mijzelf echt moeten overtreffen om de uiterst kritische vakjury te overtuigen dat ik de Beste Klusser van Nederland ben. Ik ga ervoor!” De zinderende finale is zaterdag 26 november om 19.00 uur te zien op tv bij Veronica. Zo kan heel Berkel en Rodenrijs, regio Wateringen en de rest van Nederland zien hoe Orlando strijdt om de titel Beste Klusser van Nederland 2022, eeuwige roem én de gouden hamer.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant