Oud-inwoner van Lansingerland en econoom Paul Schenderling geeft half oktober een boek uit met de titel 'Er is leven na de groei'.
Oud-inwoner van Lansingerland en econoom Paul Schenderling geeft half oktober een boek uit met de titel 'Er is leven na de groei'.

Lezing oud-Lansingerlander Paul Schenderling

Actueel 506 keer gelezen

Berkel en Rodenrijs - Niet de economische groei, maar een Nederland dat leeft binnen de grenzen van de aarde. Dat is volgens oud-inwoner van Lansingerland en econoom Paul Schenderling het Nederland van 2040. Half oktober verschijnt het boek met de titel ‘Er is leven na de groei’. Woensdag 2 november gaat hij graag om 20.00 uur in Bibliotheek Oostland in Berkel en Rodenrijs, op uitnodiging van het CDA Lansingerland, met geïnteresseerden in gesprek over het creëren van een betere wereld.

De droogvallende rivieren door het veranderende klimaat, productieketens die stuklopen, de energiecrisis en de oplopende inflatie. Grote zorgen voor nu en de generaties die na ons komen. Schenderling geeft in zijn nieuwe boek een antwoord op veel van die vragen. Volgens hem moet economische groei niet meer voorop staan.
“Dan krijgen we een land waarin mensen gelukkiger worden, omdat ze minder stress en meer vrije tijd hebben.”

Verbetervoorstellen
Het boek laat zien dat er leven na de groei is en hoe dat haalbaar en betaalbaar kan worden gerealiseerd in korte tijd. Aan de hand van kleine en grote verhalen neemt het boek je mee naar het Nederland van 2040. Daarbij passeren vele concrete verbetervoorstellen de revue, voor de inrichting van de economie, de sociale zekerheid, de landbouw, de zorg en mobiliteit.
Ook laat het boek zien wat deze veranderingen praktisch betekenen voor jouw dagelijkse leven: in je huishouden, je werk en je leefomgeving.

Gedachten wisselen
Voor het boek sprak Schenderling met elf vertegenwoordigers van verschillende politieke partijen, juist om polarisatie tegen te gaan en grote vraagstukken samen op te lossen.
“Het enige dat nodig is, is vertrouwen en daadkracht. Om oude gewoonten en ideeën die de aarde en de mens uitputten los te laten en om samen een nieuwe richting in te slaan. Want na de groei wacht een mooier leven.” Hij hoopt dan ook op 2 november inwoners en vertegenwoordigers van vele maatschappelijke organisaties te spreken om van gedachten te wisselen.

Gratis toegang
Belangstellenden zijn op woensdag 2 november vanaf 19.30 uur welkom in de Bibliotheek Oostland aan de Nieuwstraat 25 in Berkel en Rodenrijs. De avond start met een aftrap van Schenderling om 20.00 uur. Rond 22.00 uur is de avond afgelopen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant