Afbeelding

Eerste weekend oktober in het teken van kunst

Actueel 487 keer gelezen

Lansingerland – Dit jaar word alweer de 27e kunsttoer georganiseerd. Tijdens het eerste weekend van oktober kunnen bezoekers in de drie dorpen: Bleiswijk, Bergschenhoek en Berkel & Rodenrijs, de opengestelde ateliers bezoeken. “De bezoekers kunnen op deze manier zien wat de kunstenaars in Lansingerland in huis hebben”, zegt een van de deelnemende kunstenaars.

De Kunsttoer wordt jaarlijks ruim bezocht door ongeveer 1000 bezoekers uit Lansingerland en omgeving. Elk jaar melden zich verschillende kunstenaars aan die verschillende vormen van kunst aanbieden. Denk hierbij aan: beeldende kunst, schilderkunst, fotografie, keramiek en sinds kort ook dichtkunst. Het aanbod is heel breed van abstract tot figuratief.

“De Kunsttoer wordt jaarlijks ruim bezocht door ongeveer 1000 bezoekers”

Kunsttoer 2022
Vrijdag 30 september om 20.00 uur wordt de Kunsttoer officieel geopend in het gemeentehuis. De kunstenaars zullen tijdens de opening ook aanwezig zijn. De bezoekers kunnen alvast een overzicht zien van de kunstwerken in de hal van het gemeentehuis. De expositie in het gemeentehuis blijft tot 26 oktober staan. De deelnemende kunstenaars stellen hun atelier open op zaterdag 1 en zondag 2 oktober tussen 11:00 uur en 18:00 uur. Bezoekers kunnen een kijkje achter de schermen nemen en met de kunstenaar in gesprek gaan.

Win een Kunstwerk
Dit jaar wordt ook weer de wedstrijd ‘win een kunstwerk’ georganiseerd. Bezoekers kunnen zich per kunstenaar inschrijven voor een kunstwerk. Elke deelnemende kunstenaar stelt een kunstwerk beschikbaar dat voor de wedstrijd wordt weggegeven. Na afloop wordt er een kunstenaar gekozen. Uit de lijst inschrijvingen van de betreffende kunstenaar wordt een willekeurige winnaar gekozen.

kunst@kunsttoer.nl
www.kunsttoer.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant