Zaterdag zijn er van 12.00 uur tot 16.00 uur verschillende activiteiten en demonstraties voor jong en oud.
Zaterdag zijn er van 12.00 uur tot 16.00 uur verschillende activiteiten en demonstraties voor jong en oud.

Veiligheidsdag in Berkel Centrum

Actueel 806 keer gelezen

Berkel en Rodenrijs - Zaterdag 24 september staat Berkel Centrum volledig in het teken van veiligheid tijdens de Veiligheidsdag.

Deze dag wordt georganiseerd in samenwerking met verschillende organisaties: Jeugdbrandweer Lansingerland, Preventieteam Brandweer, Stichting Historische Brandweervoertuigen Lansingerland, EHBO Lansingerland Semper Paratus en politie Lansingerland. Van 12.00 uur tot 16.00 uur zijn er verschillende activiteiten en demonstraties te zien in het centrum voor jong en oud. Bij de Jeugdbrandweer kun je waterspelletjes en de brandspuitauto bekijken. Natuurlijk kun vertellen de vrijwilligers je ook graag alles over het werk bij de jeugdbrandweer. Je vindt ze in de Herenstraat. In de Herenstraat kun je ook de prachtige historische brandweerwagens van de de Stichting Historische brandweervoertuigen Lansingerland bekijken. Bekijk ze, stap in of maak een foto!

EHBO Lansingerland Semper Paratus geeft uitleg over reanimatie en iedereen die dit wil proberen mag dit zelf proberen. Ook leggen zij uit hoe de buikstootoefening werkt bij volwassenen en kinderen en kunnen er verbandjes worden aangelegd op de beer op papa of mama. Natuurlijk zijn de vrijwilligers aanwezig voor alle overige vragen en maak je ook nog kans op een prijs als je meedoet met de quiz. De EHBO-camper staat nabij de kerk. Bij de kerk staat ook de demonstratieaanhanger van het brandweerpreventieteam. Zij spelen letterlijk met vuur en demonstreren hoe te handelen bij vlam in pan.

Tot slot is ook Politie Lansingerland aanwezig. Zij zijn op het Westerwater te vinden met een arrestantenbus en politiebus. Heb je altijd al eens in de politiewagen willen zitten? Dan is dit je kans. Zij hebben ook een leuke prijsvraag waarbij een bezoek aan het bureau te winnen valt!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant