Jaarlijks komen vele jongeren naar Nederland om hun 'High School Holland'-droom waar te maken.
Jaarlijks komen vele jongeren naar Nederland om hun 'High School Holland'-droom waar te maken.

Uitwisselingsadressen Lansingerland gezocht

Actueel 525 keer gelezen

Lansingerland – Eind augustus maken tientallen uitwisselingsstudenten van over de hele wereld hun droom waar door een periode van drie tot tien maanden ondergedompeld te worden in de Nederlandse cultuur, taal en tradities. De scholieren wonen bij Nederlandse gastgezinnen en gaan naar de middelbare school. Wordt u gastgezin voor één van deze studenten en biedt u hen een warm thuis? In het voortgezet onderwijs in Lansingerland, waar internationalisering een steeds belangrijker thema wordt, zijn de studenten welkom.  

Een culturele uitwisseling is niet alleen een avontuur voor de buitenlandse scholier, ook het gastgezin leert over de cultuur die een buitenlandse scholier meebrengt! Zo hoef je niet ver te reizen om de wereld te ontdekken. Het High School Holland programma groeit. Voor een aantal studenten die eind augustus naar Nederland komen zijn zij nog op zoek naar een enthousiast gastgezin dat deze studenten een warm thuis kan bieden voor drie, vijf of tien maanden. Je kunt dus gastgezin worden voor een korte periode, maar ook voor het hele schooljaar. Er komen uitwisselingsstudenten van over de hele wereld naar Nederland, uit maar liefst twintig verschillende landen. Zo ook Thansita uit Thailand. Zij wil in Nederland nieuwe vrienden maken, nieuw eten proberen en vooral veel leren. De sportieve Pierre uit Italië zal ook naar Nederland komen. Hij speelt voetbal, vindt skiën leuk en gaat graag wandelen in de bergen. Maar ook de Duitse Jolina en de Italiaanse Emma zijn nieuwsgierig naar de Nederlandse cultuur en taal. Gaat u met één van hen ons land verkennen of bent u nieuwsgierig geworden naar de andere buitenlandse studenten? Bezoek de website www.travelactive.nl/high-school-holland om kennis te maken met alle studenten die deze zomer naar Nederland komen. 

Jong of wat ouder, alleenstaand of een gezin met kinderen? Iedereen met de juiste intenties kan gastgezin zijn in de ogen van Travel Active. Gedurende de uitwisseling worden het gastgezin en de student begeleid door een Local Coordinator. Deze begeleider is de steun en toeverlaat van scholier en gastgezin. Ook helpt de Local Coordinator met de kennismaking van de Nederlandse cultuur, onder meer door lokale tripjes te organiseren. Travel Active organiseert evenementen voor scholieren en gastgezinnen, zodat zij elkaar leren kennen en ervaringen kunnen uitwisselen. Gastgezin zijn voor een buitenlandse scholier is op vrijwillige basis. Het gastgezin voorziet in kost en inwoning. De overige kosten zijn voor rekening van de scholier of Travel Active. Bent u nieuwsgierig geworden naar de andere buitenlandse scholieren en/of het High School Holland programma? Neem voor meer informatie contact op met het High School Holland team via highschoolholland@travelactive.org, bel gerust naar 085 222 4810 of bezoek de website.

Uit de krant

Uit de krant