Het was reuzegezellig bij Folâtre in Pijnacker.
Het was reuzegezellig bij Folâtre in Pijnacker.

Jeu de Boulers TOGB verliezen in Pijnacker

Actueel 24 keer gelezen

Berkel en Rodenrijs - Donderdag 4 augustus was het zover. De Jeu de Boules vereniging TOGB uit Berkel en Rodenrijs kwam hun voorsprong van 12 mei op CdP Folâtre verdedigen. 

De eindstand op 12 mei was 26 voor TOGB en 19 voor Folâtre. Onuitgesproken wisten de spelers van TOGB en Folâtre waar ze voor stonden. Van beide verenigingen gingen twaalf teams met elkaar de strijd aan. Er moesten drie wedstrijden gespeeld worden, waarbij na elke wedstrijd er een teamwisseling plaatsvond. Successievelijk melden alle spelers zich present en na het welkom startte om 13.00 uur de eerste wedstrijd op de daartoe aangewezen banen. “Even iets over de banen waarop gespeeld wordt: elke vereniging heeft zijn eigen banen. Waarmee ik wil zeggen dat men gewend is aan het eigen terrein waarop gespeeld wordt”, aldus Janny Korevaar, wedstrijdleider bij Folâtre. Dat betekende in de praktijk dat de TOGB’ers moesten wennen aan de banen van Folâtre. Korevaar gaat verder: “Dat is natuurlijk logisch, maar een heel bekend gezegde is: elke goede bouler kan op elk terrein spelen. Ja, deze uitspraak is juist, maar zegt niets over het resultaat. Je moet gewoon wennen aan een andere ondergrond dan je gewend bent. En dat zal ook wel van invloed geweest zijn op de ontmoeting op 12 mei bij TOGB, waar Folâtre dik verloor.”

Zomerse sferen
In de zomerse sferen van de pleintjes in Frankrijk is er met spanning en ontspanning voortreffelijk gespeeld. Na drie partijen werd de balans opgemaakt en bleek dat Folâtre de winnaar van de dag was geworden. Eindstand: Folâtre 22 en TOGB 14 gewonnen partijen.

Uit de krant

Uit de krant