Janneke Tanja.
Janneke Tanja.

Vertelavond met Janneke Tanja en Hans van Woerkom

Actueel 26 keer gelezen

Berkel en Rodenrijs - Donderdagavond 1 september is er weer een Vertelavond in Bibliotheek Oostland in Berkel en Rodenrijs. Deze avond begint om 20.00 uur en staat in het teken van prachtige oude volksverhalen. 

Na de pauze vertelt Janneke Tanja ‘De Groene Vogel’, een bijzondere raamvertelling: ‘Kun je je verstoppen voor Het Lot? Kun je het voorblijven? De koning wist het niet, maar hij wist dat hij het móest proberen…’ Verhalen gevlochten in verhalen. Verhalen over worden wie je zelf wilt zijn, verraad, gruwelijke keuzes en geloven in de liefde, tegen beter weten in.

Janneke Tanja
Janneke is een rasverteller met vele gezichten. Ze weet feilloos de scherpe randjes en donkere hoekjes in oude verhalen te vinden,
waardoor overbekende verhalen ineens een hele andere toon krijgen. Janneke lokt je naar de mooiste wereld die er bestaat: die van je eigen fantasie.

Hans van Woerkom
Hans van Woerkom vertelt voor de pauze een oud Noors volksverhaal: Prins Valemon. Prinses Amy ontmoet in een donker bos een reusachtige witte beer. Ze gaat met hem mee en ontdekt vreemde dingen in zijn kasteel. Als Amy heimwee krijgt, komt alles in een stroomversnelling. Een schitterend verhaal over liefde, doorzettingsvermogen en grenzeloze moed.

De muziek wordt verzorgd door twee bijzondere muzikanten: Meidi Goh en Onno van Tongeren. Meidi bespeelt een prachtig instrument: viola da gamba. En ze zingt ook heel mooi. Onno, al meer dan dertig jaar muzikant en multi-instrumentalist, was alle vertelavonden present. Entree: € 10,-. (inclusief koffie of thee). Het is handig om te reserveren: info@hansvanwoerkom.nl of 06-33822479.

Uit de krant

Uit de krant