De ontlading na afloop was enorm.
De ontlading na afloop was enorm.

Berkel Vrouwen promoveert naar hoofdklasse

Actueel 52 keer gelezen

Berkel en Rodenrijs - Afgelopen zaterdag is Berkel Vrouwen 1 gepromoveerd naar de hoofdklasse. De vrouwen uit Berkel wonnen de bloedstollende finalewedstrijd van IJFC met 2-1.

Na een spetterende opkomst met fakkels, veel rook, gejoel en gejuich kreeg Berkel in de beginfase gelijk een mooie kans om de openingstreffer te maken. Femke van der Burg zag haar inzet helaas over het goal verdwijnen. Daarna kreeg IJFC iets meer grip op het spel, al was het ook wel redelijk aftasten tussen beide teams om zo alles goed inzichtelijk te krijgen.  Snelle spitsen bij de gasten die ze proberen te bereiken met de lange bal om ze zo in stelling te brengen, resulteerde in kansen maar doelpunten vielen er niet. Ook Berkel had wat kansjes. Tien minuten voor rust werd de wedstrijd dan echt opengebroken want in het strafschopgebied van IJFC werd Lindy Hogedoorn onderuit getrokken waarna de scheidsrechter resoluut naar de stip wees. Alyssa Daal schoot onhoudbaar en snoeihard de bal in de touwen: 1-0 Berkel. Berkel uiteraard uitzinnig van vreugde en de gasten even uit het lood geslagen maar gespeeld was het zeker nog niet, maar ‘thuisclub’ Berkel hield de voorsprong wel vast tot de rust. Bij de start van de tweede helft ging Berkel direct fel van start om zo de tegenstander te overrompelen en dat lukte voortreffelijk want in de 48e minuut was het Lindy Hogedoorn die van afstand de bal heerlijk en schitterend over de keepster in het doel schoot, de blauw gele trots op 2-0 en dat voelde heerlijk. Nu moest IJFC natuurlijk dus kwam het met een plan om iets te forceren in het restant van de wedstrijd. Zo ook in de 61e minuut. IJFC maakte de aansluitingstreffer en de spanning was volledig terug. 

Rode kaart
Rond de 77e minuut sloeg de schrik Berkel om de oren want het team moest met tien verder na direct rood voor Renee Rens. IJFC ging vol in de aanval. Zij wilde profiteren en minimaal een verlenging uit de wedstrijd slepen. Inmiddels tikte de klok verder, was de wedstrijd aanbeland in blessuretijd en wachtte iedereen op het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter. In de 93e minuut krijgt IJFC een penalty na en onduidelijke overtreding. Ongeloof bij Berkel en IJFC denkt al voorzichtig aan een verlenging, maar wonderwel pakt Bianca Troost de penalty. De keepster ontpopt zich tot de held van de wedstrijd.  Een enorme ontlading uiteraard bij speelsters en staf die zo het seizoen perfect afsluiten met de welverdiende promotie. Bloemen, champagne en een applaus van de trouwe supporters die ook hadden genoten.

Hoofdklasse
“Berkel Vrouwen is terug op het één na hoogste (amateur)niveau van het vrouwenvoetbal en dat voelt enorm lekker. Nu vakantie vieren en dan op naar het hoofdklasseavontuur!”, besluit trouw fan en verslaggever Johan van Aalst.

Uit de krant

Uit de krant