Muziekvereniging Helicon doet zaterdag 2 juli drie verschillende plekken aan in Berkel en Rodenrijs.
Muziekvereniging Helicon doet zaterdag 2 juli drie verschillende plekken aan in Berkel en Rodenrijs.

Helicon doet rondje Berkel en Rodenrijs

Actueel 10 keer gelezen

Berkel en Rodenrijs - Na twee lange coronajaren, waarin Muziekvereniging Helicon gebonden was aan diverse regels, mogen ze nu weer overal muziek maken. Dat doet de muziekvereniging op zaterdag 2 juli op diverse locaties in Berkel en Rodenrijs. Iedereen die van muziek houdt, is van harte uitgenodigd om geheel kosteloos te komen genieten.

Op zaterdag 2 juli 2022 gaat Muziekvereniging Helicon weer ‘on tour’. Op de fiets zullen de leden drie locaties aandoen in de omgeving van Berkel en Rodenrijs. Helicon start om 10.30 uur bij Huize Sint Petrus, op de parkeerplaats zal de harmonie een concert geven met zomerse muziek. De bewoners kunnen vanachter hun raam of op de parkeerplaats naar Helicon komen luisteren. Mocht uw vader, moeder, oom of tante daar verblijven en vindt u het leuk om even samen te genieten van wat muzikale klanken, dan bent u van harte welkom.

Tuin van Floddertje
Na ongeveer 45 minuten vertrekt Muziekvereniging Helicon richting het Annie M.G. Schmidtpark. Bij de tuin van Floddertje zullen zij neerstrijken voor het volgende concert. Terwijl uw kind zich vermaakt in de speeltuin, kunt u luisteren naar de zomerse, swingende klanken van de vereniging. Neem uw plaid mee met een lunch en kom gezellig luisteren. Helicon is daar om 12.00 uur en geeft een concertje van zo’n 45 minuten.

Westpolderplein
Op de fiets gaat Muziekvereniging Helicon verder richting Westpolderplein. De muzikanten zullen daar rond 14.00 uur arriveren. Dit is ook een mooie locatie voor u als publiek. Lekker op het terrasje of met een ijsje op een van de bankjes rondom het plein. Hier geeft Helicon het laatste concert van de dag. De dirigent Jeroen de Wit heeft een leuk aansprekend repertoire uitgezocht met bekende nummers die lekker in het gehoor liggen. “Wij hopen op de diverse locaties veel mensen tegen te komen die even komen luisteren”, aldus voorzitter van Helicon, Nelly van der Burg. Ze gaat verder: “Mocht het zaterdag 2 juli slecht weer zijn of juist extreem warm, dan kunnen de activiteiten niet doorgaan. Mocht u ons dan op dat moment missen dan vinden wij dat enorm jammer maar onze instrumenten kunnen onder die omstandigheden slecht functioneren.”

Nieuw seizoen
Dit is het laatste optreden van dit seizoen, daarna begint de zomervakantie voor Muziekvereniging Helicon.
In de eerste week van september gaat de muziekvereniging weer beginnen. Medio september zullen ook alle groepen weer hun eerste repetitie krijgen. Mocht u of uw kind geraakt zijn door de muziek en graag ook eens een instrument proberen, Helicon is een vereniging voor jong en oud. Als u geïnteresseerd bent, stuur dan een mail naar info@helicontact.nl.

Uit de krant

Uit de krant