Wellicht is een lesje golf weer onderdeel van Expeditie Lansingerland. Maandag 4 juli wordt het gehele programma bekend gemaakt.
Wellicht is een lesje golf weer onderdeel van Expeditie Lansingerland. Maandag 4 juli wordt het gehele programma bekend gemaakt.

Zomereditie Expeditie Lansingerland komt er weer aan

Actueel 353 keer gelezen

Lansingerland – Na geslaagde edities in 2020 en 2021, vindt ook dit jaar Expeditie Lansingerland weer plaats. Vanaf 11 juli start de zomereditie en zoals altijd is er dan van alles te doen op het gebied van sport en cultuur voor de Lansingerlandse jeugd van 4 tot en met 18 jaar. Deze editie is de start van een reeks van dertien expedities tijdens schoolvakanties waarbij sport en cultuur op een laagdrempelige wijze aan de jeugd wordt aangeboden. 

Zes weken lang, zo’n honderd activiteiten en allemaal georganiseerd door lokale aanbieders uit de gemeente. Expeditie Lansingerland heeft als doel om ook deze vakantie een mooi, gevarieerd aanbod neer te zetten van sport- en cultuuractiviteiten. Net als afgelopen twee jaar focust de organisatie zich in de programmering zowel op de behoefte van de inwoners, als op de behoefte van sport- en cultuuraanbieders. Projectleider Mike van der Kraan van Lansingerland Beweegt blikt vol enthousiasme vooruit: “Nu we weten dat de Expeditie georganiseerd kan worden, gaan we er alles aan doen om in sneltreinvaart een divers programma neer te zetten. Het aanbod wordt zo gevarieerd dat er voor elke leeftijd passende activiteiten zijn.” Een programma voor jonge inwoners uit Lansingerland, door lokale sport- en cultuuraanbieders. Het concept van Expeditie Lansingerland is bekend, maar zoekt nog altijd naar nieuwe aanbieders. Voor het zomerprogramma 2022 is er nog voldoende ruimte voor aanbieders om hun aanbod te programmeren. Men heeft tot maandag 27 juni 17.00 uur de tijd om via de website www.expeditielansingerland.nl hun activiteiten aan te melden. Wethouder Sport Leon Hoek: “Wij zijn blij dat we dit mooie sport- en cultuurprogramma alweer voor het derde jaar mogen aanbieden aan onze jeugd. En hierbij een oproep aan geïnteresseerde sport- en cultuuraanbieders om hier vooral aan mee te doen! Het is een uitgelezen kans om de Lansingerlandse jeugd te enthousiasmeren voor jouw activiteiten.”
Zomervakantie 2022 is de start van een reeks van dertien edities van Expeditie Lansingerland. Tot en met de Kerstvakantie 2024 organiseert de Expeditie sport- en cultuuractiviteiten in de gehele gemeente. De kosten variëren van 2 euro tot 4 euro per activiteit en zijn alleen digitaal te betalen. Op maandag 4 juli om 17.00 uur maakt Expeditie Lansingerland het gehele zomerprogramma bekend. Vanaf dat moment is het programma te vinden op www.expeditielansingerland.nl en kan het aanmelden beginnen. Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rond Expeditie Lansingerland? Abonneer je dan op de Expeditie Lansingerland Nieuwsbrief via de website.

Uit de krant

Uit de krant