Oscar van den Hul was wederom belangrijk met 2 goals voor Berkel. (Foto: Danielle Tjabbes)

HBR stelt derde plek veilig met ruime zege

Actueel 662 keer gelezen

Berkel en Rodenrijs - Met nog twee wedstrijden te gaan speelde het eerste team van HBR voor de laatste keer thuis en kon het bij een zege de derde plek veilig stellen. Eerder in het seizoen werd er nog in Breda verloren van Zwart-Wit, maar in het tweede deel van de wedstrijd was goed te zien welke stappen het team gedurende het seizoen heeft gezet in snelheid en aanvallend opzicht.

De wedstrijd begon met enkele aanvallen via de achterlijn en halve pogingen op doel. Na een kwartier spelen kreeg Berkel de eerste strafcorner. Die was een prooi voor Mathijs de Veer. Volgend seizoen keert hij helaas niet terug, maar hij sierde zijn laatste thuiswedstrijd op met een goal . Niet veel later werd de score verdubbeld door Oscar van den Hul met een lage backhand vanaf de zijkant van de cirkel. Zwart-Wit liet vervolgens in de counter een aantal keer zien waarom zij vierde staan en scoorde de aansluitingstreffer uit een strafcorner.

Krachtsverschil na rust
Met een 2-1 ruststand begon Berkel fel aan het derde kwart, wat resulteerde in een grote kans voor Oscar van den Hul. Hierna waren de teams in evenwicht, totdat de 3-1 de wedstrijd deed kantelen. Cees van Huet kreeg de bal voor de keeper ingespeeld en speelde de keeper uit door de bal met zijn backhand langs de keeper te tikken. Binnen enkele minuten stond het al 4-1, nadat Oscar van den Hul met een mooie actie over de achterlijn de doelman passeerde in de korte hoek en zijn 17e doelpunt van het seizoen maakte. In het vierde kwart kreeg HBR meer en meer kansen en uiteindelijk een strafbal, toen alleen een voet de 5-1 nog kon voorkomen. Zo kon Teun Mooldijk zijn zesde strafbal van het seizoen benutten. Later werd het nog 6-1 na een mooie tip-in van Rens den Heeten en in de slotminuut 7-1 via Sjoerd Zeeman.

In de slotfase nam het publiek afscheid van Mathijs de Veer, Daan van Dijk en Joep Zeeman, die volgend seizoen niet in het team terugkeren. Met een publiekswissel, een applaus in de ereronde en een dankwoord van voorzitter Jeroen Zwaard werden zij in het zonnetje gezet.

Ook van de begeleiding van het team, Piotr Mazany en Sven Pechler, werd afscheid genomen door tophockey commissaris Stefan van der Ree, die memoreerde dat het team in drie jaar tijd sterker, fitter en beter is gaan hockeyen door een professionele aanpak van trainingen, besprekingen en wedstrijden. Het team kan dankzij een goede basis volgend seizoen opnieuw meespelen om promotie.