Hans van Rutten werd op het sportcomplex van TOGB in het zonnetje gezet.
Hans van Rutten werd op het sportcomplex van TOGB in het zonnetje gezet.

Burgemeester Van de Stadt reikt twee lintjes uit

Actueel 327 keer gelezen

Lansingerland - Burgemeester Pieter van de Stadt heeft afgelopen zondag aan twee decorandi een koninklijke onderscheiding uitgereikt. Een decorandi werd geridderd en de ander werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. 

Hans van Rutten, 69 jaar en inwoner van Zoetermeer, raakte ruim vijftig jaar geleden verliefd op de sport tafeltennis bij TOGB. Daar startte hij als fanatiek tafeltennisser. Al gauw werd hij actief lid van de vereniging, waar hij onder meer de rol van secretaris vervulde. Die rol heeft hij ruim 37 jaar vervuld. Wat Hans zo uniek maakt, is dat hij ook de rol van competitieleider heeft vervuld. Die vervulde hij zowel bij de Nederlandse tafeltennisbond (N.T.T.B.), als bij de Nederlandse Katholieke Sportfederatie (N.K.S.). Het bijzondere aan zijn vrijwillige inzet was dat hij na elke fusie zijn rol als competitieleider goed bleef vervullen. Ook al nam het aantal competitiespelers toe, hij bleef daarin het eerste aanspreekpunt voor diverse competities en activiteiten. Zijn vrijwilligerscarrière kent een veelvoud van rollen en uitdagingen. Zo werd hij onder meer jeugdbegeleider tot trainer, barmedewerker tot clubredacteur, bestuurslid tot (wedstrijd)secretaris en technische man binnen het bestuur tot verbinder van het vinden van de juiste personen én vrijwilligers voor verschillende taken en rollen binnen de vereniging. Rond 17.15 uur werd Hans van Rutten op het Werkersavond bij tafeltennisvereniging TOGB in Berkel en Rodenrijs benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Met hart en ziel
Peter Engelen (65) zet zich al jaren in als vrijwilliger voor de stichting 2Bike4Alzheimer. Daar vervult hij tot heden de rol van bestuurslid en penningsmeester. Met hart en ziel heeft Peter zijn bijdrage geleverd om de eerste landelijke fondswerfactie voor onderzoek naar dementie te organiseren. Wat zijn grote inzet buitengewoon maakt is dat hij met zijn team (bestaande uit vrijwilligers) geen ervaring had op dit vlak. En dit tot een groot succes wist te organiseren en verder vorm te geven. Daarnaast was Peter ook verantwoordelijk voor de financiën, een belangrijk onderdeel van het jaarlijkse event-weekend. Sinds 2012 tot heden is Peter ook intensief betrokken bij het werven van subsidies en fondsen voor de stichting Het Centrum Internationaal voor een project in Ethiopië. Zo heeft hij onder meer voldaan aan het verzoek van de rijks accountant in Ethiopië, die hem vroeg om een financieel verslag. Peter heeft het land meerdere keren op eigen kosten bezocht om zijn hoge betrokkenheid, passie en zorg te benadrukken. De ander centraal stellen, daar gaat het Peter om. In zijn rol als lid commissie ethiek heeft hij niet alleen veel oog en oren voor de ander. Hij heeft in zijn rol meerdere keren bewezen dat hij een echte pleitbezorger is, waar het gaat om ethische vraagstukken rondom gehandicaptenzorg.  Exact om 18:30 uur werd in besloten kring het lintje door de burgemeester aan Peter Engelen uitgereikt en werd hij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Peter Engelen kreeg zijn lintje in besloten kring.

Uit de krant

Uit de krant