Martin en Saskia Vaandrager (midden) omringd door hun team.
Martin en Saskia Vaandrager (midden) omringd door hun team.

Bib Gourmand voor Restaurant Nova uit Bergschenhoek

Algemeen 2 keer gelezen

Bergschenhoek - Restaurant Nova uit Bergschenhoek heeft voor het eerst een Bib Gourmand toebedeeld gekregen. De Bib Gourmand is een onderscheiding van Michelin voor een restaurant dat een prima menu serveert voor een vastgestelde maximale prijs. 

Het echtpaar Martin en Saskia Vaandrager is in 2019 gestart met het knusse restaurant aan de Rottekade. Het tweetal vult elkaar uitstekend aan. Martin is druk in de keuken als chef-kok en Saskia regelt alles ‘aan de voorkant’; ze is gastvrouw en sommelier in één. De vermelding van Nova in de Michelingids van dit jaar wordt begeleid met lovende woorden. ‘Nova is een schitterende zaak. Rondom het rustgevende Bergse Bos en binnen een cosy luxesfeer’, valt te lezen. ‘Chef Vaandrager pakt hier uit met een rijk keuzemenu. Zijn eigentijdse keuken barst van de smaak en combineert leuke ideeën met vakkundige huisbereidingen. Een voorbeeldige prijs-plezierverhouding!’ 

Verrast
Martin had de onderscheiding niet echt zien aan komen. Hij moest er zelfs op geattendeerd worden door een collega. Hij vertelt: “Ik kreeg plotseling een berichtje van een collega. ‘Gefeliciteerd met jullie Bib Gourmand!’ stond erin. De restaurants met een Bib Gourmand werden die dag via Twitter bekend gemaakt. Ik was er helemaal niet mee bezig. Het was een ware verrassing!” Toen het leuke nieuws een beetje was neergedaald aan de Rottekade, is een goede fles champagne ontkurkt. “Ja, we hebben het wel even gevierd met ons team”, zegt Martin. “Het is een schitterende beloning voor ons restaurant. In Rotterdam heb je in totaal zeven zaken met een Bib Gourmand. Het is natuurlijk prachtig om daar nu bij te horen.”

En wat voor eten kun je eigenlijk verwachten in een ‘bekroond’ restaurant? “Het zijn eigenlijk gewoon gerechten die ik zelf lekker vind, zonder al te veel tierelantijntjes”, antwoordt Martin nuchter. “Ik maak alleen gebruik van goede en verse producten.” Bij Restaurant Nova krijg je standaard een viergangenmenu voorgeschoteld die je zelf kunt samenstellen. Bij elke gang kun je kiezen tussen een vlees-, vis- of vegetarisch gerecht. En dat alles tegen een vaste prijs. Momenteel serveert Nova ook een lunch op vrijdag en zaterdag. “Geen broodjes of een punt appeltaart, maar wat je van ons gewend bent: een rijk viergangenmenu tegen een mooie prijs”, aldus Martin. En wie denkt dat Martin en Saskia nu willen doorstomen naar een Michelinster, heeft het mis. “We hebben geen ambitie voor een ster”, vertelt Martin. “We blijven lekker in dit prijssegment. Dat past ons goed.”  

Benieuwd geworden? Reserveer dan snel een tafeltje via telefoonnummer 010-4851535 of kijk op de website www.restaurant-nova.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

De burgemeester bracht een bezoek aan het zestigjarig huwelijkspaar. (Foto: John Hofman)
Echtpaar Stelpstra-van Loon zestig jaar getrouwd Algemeen 2 uur geleden
Het planten is professioneel uitgevoerd door medewerkers van het bedrijf Zoontjens boomprojecten.
Nieuwe treurbeuk op begraafplaats Smitshoek Algemeen 4 uur geleden
Vice-voorzitter René Lamens (links) bedankt Henny van den Bulk voor zijn financiële inzet voor de HVBR. (Foto: Erik van Dort)
Historische Vereniging Berkel en Rodenrijs blikt terug en kijkt vooruit Algemeen 5 uur geleden
Wethouder Simon Fortuyn slaat vakkundig de eerste paal voor het nieuwbouwproject buiteNOM de grond in. (Foto: Arie van Driel)
Eerste paal nieuwbouwproject buiteNOM geslagen Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
CDA blijft zich verzetten tegen zonnepark Roeleveenseweg Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Op naar een gezonde leefstijl met Bettine van der Heijden Zakelijk 22 uur geleden

Uit de krant