Foto: gemeente Lansingerland
Foto: gemeente Lansingerland

Blipvert-inzamelstations groot succes in Lansingerland

Actueel 246 keer gelezen

Lansingerland - In oktober 2021 zijn er op centraal gelegen plekken in Lansingerland dertien Blipvert-inzamelstations geplaatst. Dat deze inzamelstations het inwoners makkelijker maakt om afval te scheiden, blijkt wel uit de cijfers van de eerste maanden. 

Er zijn tot en met april 2022 namelijk al ruim 179.000 items ingeleverd. Dat is een gemiddelde van bijna 14.000 items per station! Batterijen worden het meest aangeboden door inwoners, gevolgd door cd’s. De meeste items zijn ingeleverd bij het inzamelstation aan de Esdoornlaan in Berkel en Rodenrijs. Sowieso doen de inzamelstations in Berkel en Rodenrijs het erg goed. De top 3 wordt namelijk compleet gemaakt door inzamelstations aan de Westpolderstraat en de Molenwerfstraat in Berkel en Rodenrijs. 

Blipvert
Het Blipvert-inzamelstation heeft zeven gescheiden compartimenten voor inzameling van onder andere cartridges, batterijen, kleine lampen, cd’s en dvd’s, mobiele telefoons, adapters ensnoeren en alle overige kleine elektrische apparaten. Denk hierbij aan: afstandsbedieningen, elektrische tandenborstels, camera’s, enzovoorts. Weten waar de inzamelstations staan? Klik dan hier.

Uit de krant