Initiatiefnemers Lilian (links) en Nathalie zijn helemaal klaar voor de derde Garage Sale Route in hun eigen woonplaats.
Initiatiefnemers Lilian (links) en Nathalie zijn helemaal klaar voor de derde Garage Sale Route in hun eigen woonplaats.

Morgen derde Garage Sale Route in Lansingerland

Actueel 265 keer gelezen

Lansingerland – Aanstaande zaterdag vindt de derde Garage Sale Route in Lansingerland plaats. Vorig jaar juni organiseerden Lilian de Quartel en Nathalie van Vendeloo voor de eerste keer de Garage Sale Route. Inmiddels wordt het langzaamaan een traditie. Het belooft een mooie en vooral gezellige dag te worden, waarop inwoners via een route allerlei verkoopadressen kunnen afgaan. Aanstaande donderdag wordt er op de Facebookpagina meer informatie gedeeld.

Aanstaande zaterdag 14 mei tussen 09.00 uur en 14.00 uur kan men gezellig rondsnuffelen bij de verschillende kopers. De dag is vooral ook bedoeld om gezellig samen te zijn en in het kader van duurzaamheid is het natuurlijk altijd een goed idee om spullen een nieuw leven te geven. De voorwaarde om te verkopen is dat men in Lansingerland woont en over een eigen terrein beschikt. Dat betekent dus in de voortuin, achtertuin, eigen parkeerplaats of onder de carport. Verkopers konden zich nog tot afgelopen zaterdag aanmelden. Aanstaande donderdag 12 mei komt er een lijst op de Facebookpagina van Garage Sale Route Lansingerland met de verkopers die zich hebben aangemeld en de route die afgelegd kan worden. Ook zal er per verkoper een globale weergave staan van de spullen met een prijsindicatie. Op deze manier krijgen de kopers alvast een beeld van hetgeen er verkocht zal worden. Het belooft een gezellige dag te worden. Er is van alles te krijgen: van boeken en huisraad tot kleding en speelgoed. Er zijn wel wat regels verbonden aan de dag. Zo mag men geen restpartijen van producten en geen eten en drinken verkopen.
Lilian en Nathalie zijn de drijvende motor achter het idee. Lilian is opruimcoach. Met haar bedrijf Thuis met Lilian helpt ze mensen om hun huis weer op orde te krijgen. Als professional organiser biedt ze haar kennis en ervaring aan om orde te creëren. Vaak betekent dit ook dat mensen spullen weg moeten doen. “Ik merk aan klanten dat ze het soms lastig vinden om spullen los te laten”, zegt Lilian. Ze ging op zoek naar een manier waarop mensen op een laagdrempelige manier hun spullen kunnen verkopen. Gewoon vanuit de eigen tuin, zonder nog de spullen naar de auto te moeten sjouwen. Nathalie verkocht al vóór de Garage Sale spullen vanuit haar tuin en dat ging best goed. Inventief als ze is, weet ze altijd de spullen zodanig op te stellen dat klanten ze makkelijk in het oog krijgen en nieuwsgierig worden om ze even van dichtbij te bekijken. “Ik heb een echte verzamelwoede”, zegt Nathalie gekscherend. “Ik hou ervan om spullen te kopen en heb vaak het idee om er iets mee te gaan doen. Helaas komt het er niet altijd van in verband met mijn baan.” Het verkopen via de eigen tuin is voor Nathalie dan ook een goede en laagdrempelige manier om haar spullen te kunnen verkopen. “De spullen krijgen een nieuwe bestemming.”

Afgelopen keren
“lk hou ook van het contact met de mensen”, zegt Nathalie. Zo zullen er nog veel mensen zijn bij wie dit concept goed past, dachten Lilian en Nathalie. Vorig jaar opperde Lilian bij Nathalie om het verkopen via de tuin groter aan te pakken en verspreid door heel Lansingerland. De eerste Garage Sale Route in Lansingerland werd in juni 2021 georganiseerd. “Het was natuurlijk nog midden in coronatijd, waar we nog te maken hadden met allerlei regels. Gelukkig is dit niet meer het geval. Binnen twee weken werd de eerste Garage Sale route georganiseerd. Hoewel de voorbereidingstijd kort was en het in coronatijd is georganiseerd, werd het toch een groot succes. Er waren in totaal 25 adressen die aangemeld waren als verkoper”, aldus Lilian.

Het tweetal besloot om in september voor de tweede keer een garage sale route te organiseren. Ook dit keer liep het heel erg goed. Inmiddels is het team uitgebreid met vier andere personen: Yvonne, Eveline, Manon en Marianne. Lilian en Nathalie hebben nu al plannen om in september de vierde Garage Sale Route te organiseren. Hou de Facebookpagina goed in de gaten en save the date: zaterdag 14 mei!

Uit de krant