De burgemeester te midden van alle vrijwilligers: gastvrouwen, koffieschenkers en natuurlijk reparateurs. (Foto: Patrick van Uffelen)
De burgemeester te midden van alle vrijwilligers: gastvrouwen, koffieschenkers en natuurlijk reparateurs. (Foto: Patrick van Uffelen)

Burgemeester Van de Stadt opent Repair Café Bergschenhoek

Actueel 214 keer gelezen

Bergschenhoek - Afgelopen zaterdag was burgemeester Van de Stadt aanwezig bij de officiële opening van het Repair Café Bergschenhoek. Het Repair Café heeft al een aantal succesvolle zaterdagen achter de rug, maar sinds anderhalve maand is het Repair Café ook daadwerkelijk een officiële stichting. 

“We waren eerst een bij elkaar geraapt zooitje”, zegt Douwe Visser lachend, één van de initiatiefnemers. “Maar sinds kort staan we officieel ingeschreven bij de KvK. We hebben het Repair Café geformaliseerd.” Dat was ook de insteek vanaf het begin, vertelt Douwe. “Eerst kijken of het initiatief aanslaat en of er voldoende continuïteit is. Zo ja, dan formaliseren we de boel en nodigen we de burgemeester uit.” Dat bleek allemaal dik in orde. Het draagvlak in Lansingerland blijkt groot. “We hebben inmiddels zes à zeven bijeenkomsten gehad en het slaat heel goed aan”, aldus Douwe. Zaterdag was niet alleen de burgemeester aanwezig in het Repair Café. Ook veel inwoners met allerhande reparatievraagstukken vonden hun weg naar de Smitshoek. “Het was de drukste editie ooit”, zegt Douwe. Zo hebben de reparateurs onder andere een tosti-ijzer en een koffiezetapparaat weer aan de praat gekregen. De vrijwillige reparateurs zijn eigenlijk allemaal milieubewuste mensen met twee rechterhanden. “Het zijn geen geschoolde monteurs of iets dergelijks, maar gewoon mannen en vrouwen die het leuk vinden om iets met hun eigen handen te repareren. Ze ondersteunen allemaal de gedachte: ‘eerst repareren voordat je iets weggooit.’” De burgemeester is blij met het milieubewuste karakter van het Repair Café. Ook prijst hij het feit dat er zoveel vrijwilligers zijn die zich belangeloos inzetten. Het Repair Café in de Smitshoek in Bergschenhoek vindt iedere eerste zaterdag van de maand plaats tussen 09.00 uur en 13.00 uur. De eerstvolgende editie is zaterdag 4 juni. 

Uit de krant