TOGB is goed op weg om clubhistorie te schrijven... (Foto: José Mol)
TOGB is goed op weg om clubhistorie te schrijven... (Foto: José Mol)
VOETBALWEEKEND

Sprookje TOGB duurt voort met de dertiende zege op rij en koppositie

Actueel 182 keer gelezen

Lansingerland - Met de dertiende zege op een rij na een 2-4 score tegen Purmersteijn handhaafde TOGB de koppositie van de hoofdklasse A van het zondagvoetbal en is het nog vier speelronden verwijderd van clubgeschiedenis. Hoogeveen is de eerste achtervolger op een achterstand van drie punten, gevolgd door HBS, SJC en Be Quick 1887 op zes punten. Be Quick 1887 heeft al een wedstrijd extra in de benen. VOC is zondag de volgende hindernis in een thuiswedstrijd voor de ploeg van trainer Mark Schuur. Alcides-uit (26 mei), Velsen-thuis (29 mei) en RKAVV-uit (6 juni) vormen het resterende programma voor TOGB.

De wedstrijd tegen Purmersteijn begon met een minuut stilte ter nagedachtenis aan het overlijden van Patrick van den Bulk. De vrijwilliger van TOGB overleed vrijdag 6 mei op de leeftijd van 47 jaar. Sitor Sla had binnen het kwartier de 0-1 op zijn schoen. Zijn inzet kon eenvoudig door doelman Nick van Santen kon worden opgeraapt. Uit de tegenstoot was het wel raak voor de thuisclub. Zwak ingrijpen van de TOGB-verdediging maakte Moreno Zwarteveld kansloos op de droge knal van Mylan Polman: 1-0. Nog voor rust had TOGB het antwoord klaar met de 1-1 van Sitor Sla, zijn achtste treffer van het seizoen.
Vroeg in de tweede helft kopte Kjell Scheers TOGB uit een hoekschop op voorsprong (1-2) en verruimde Finn Ameling na een uur de marge en betekende de tweede van de middag van Sitor Sla een 1-4 voordelige tussenstand. Uit een verzilverde strafschop kwam de 2-4 eindstand op het scorebord. Trainer Mark Schuur liet Anthony Slierendrecht zijn debuut maken voor TOGB als invaller.

Eersteklasser BVCB maakte indruk door op eigen veld een 0-2 achterstand goed te maken tegen XerxesDZB. Michael de Rooy halveerde de achterstand door te profiteren van een fout van de Rotterdamse doelman en met tien man verzorgde Jeremy Stork de gelijkmaker tegen zijn oude ploeg.
In de tweede klasse C leverde Berkel vakwerk af door op eigen veld koploper UVS het nakijken te geven met afgetekende 3-0 cijfers na een 1-0 tussenstand bij rust. Nino Jonkman, Rick Ammerlaan en Jos Buitenhuis (strafschop) lieten het net bollen.
Rik Verwey maakte voor Soccer Boys in de eerste helft de 1-0 achterstand ongedaan tegen Kagia, maar uiteindelijk werd er met 5-1 verloren en zijn er nog vier wedstrijden te gaan om dreigende degradatie af te wenden. Ontsnappen kan nog steeds.
In de vierde klasse D hielden TOGB (za) en FC Zoetermeer elkaar met 2-2 in evenwicht. Regiotopscorer Emercan Bagcan tekende voor 1-0 en 2-2, kort voor tijd toen TOGB al lang met tien man stond na een rode kaart voor Dave Ammerlaan in de eerste helft.
In Sassenheim nam thuisclub Ter Leede II in de eerste helft een 1-0 voorsprong, maar kwam Berkel Vr1 met dank aan Anouk Bernoster na rust langszij na het verzilveren van een hoekschop van Anouk Angkotta: 1-1.

Uit de krant