Laat de Avond4daagse eindelijk weer doorgaan, meld je aan als vrijwilliger! (Foto: archief)
Laat de Avond4daagse eindelijk weer doorgaan, meld je aan als vrijwilliger! (Foto: archief)

Avond4daagse zoekt verkeersregelaars

Actueel 195 keer gelezen

Lansingerland - De organisatie van de Avond4daagse in Bergschenhoek en Berkel en Rodenrijs zit met de handen in het haar. Dankzij het wegvallen van de coronabeperkingen kan het wandelfestijn eindelijk weer doorgaan, maar nu lijkt het aantal vrijwilligers roet in het eten te gooien.

“Twee jaar heeft corona ons dwars gezeten. Dat was ontzettend balen. Momenteel hebben we te kampen met een groot tekort aan verkeersregelaars. En zonder voldoende vrijwilligers kan de 25e editie van de Avond4daagse niet doorgaan”, aldus voorzitter René Suijker. “Na onze oproep van eind april hebben we slechts vier aanmeldingen gekregen. We hebben bij diverse partijen om vrijwilligers gevraagd. Verenigingen, scholen, sportclubs enzovoorts. Helaas heeft dat niet tot het gewenste resultaat geleid.” 

Aanmelden
De Avond4daagse Berkel en Rodenrijs en Bergschenhoek heeft nog 33 verkeersregelaars nodig verspreid over vier avonden. Verkeersregelaars zorgen voor de veiligheid van de deelnemers tijdens het oversteken van wegen en straten. “Het is een eis van de gemeente”, zegt Suijker. “En terecht. Veiligheid is het allerbelangrijkste.” Zonder verkeersregelaars, kan het evenement niet doorgaan. Wil jij je aanmelden als vrijwilliger? Doet dat hier of stuur een mail naar avond4daagsebrb@gmail.com. Bellen kan ook naar Loek Vijverberg via 06-20087641.

Uit de krant