Ton Buurman, Christiaan Veltrop en wethouder Cnossen.
Ton Buurman, Christiaan Veltrop en wethouder Cnossen.

Unieke samenwerking Jumbo en Historische Vereniging: bouwplaten sparen

Actueel 160 keer gelezen

Bergschenhoek - Jumbo Christiaan Veltrop en de Historische Vereniging ‘den Berchsen hoeck’ hebben samen een uniek historisch project ontwikkeld.

De historische vereniging heeft van tien historische gebouwen uit Bergschenhoek bouwplaten laten ontwikkelen, die voor jong en oud een uitdaging vormen om in elkaar te zetten. De bouwplaten stelt Jumbo Christiaan Veltrop beschikbaar aan klanten door middel van een spaaractie. Bij besteding van 10 euro aan boodschappen ontvang je een spaarzegel. Een volle spaarkaart met zeven gespaarde zegels levert zo’n unieke bouwplaat op. Je kunt sparen voor bouwplaten van het Polderhuis, oude herbergen, het oude gemeentehuis, kerkgebouwen, oude monumentale boerderijen en een molen. “Stuk voor stuk monumenten of niet meer bestaande gebouwen met veel herinneringen. Bouw het oude dorp weer op”, spoort Ton Buurman van de Hoekse historische vereniging aan.

Tien weken

De actie loopt van 28 maart tot 6 juni. “Tien weken dus voor tien bouwplaten. Spaar ze tijdig, want op is op”, aldus Buurman. De actie is officieel gestart met het aanbieden van de eerste uitvergrote bouwplaat door Christiaan Veltrop aan wethouder Titia Cnossen. Ook Ton Buurman van de Historische Vereniging was aanwezig. Hij leverde het basismateriaal voor de bouwplaten.

Uit de krant