Invaller Rob Rutten is na zijn treffer tegen Nieuw Lekkerland het middelpunt van blije ploeggenoten. Hij schroefde zo zijn tussentotaal op tot 5 doelpunten. (foto: Kees Ruigrok Fotografie). Kees Ruigrok Fotografie
VOETBALWEEKEND

Strafschop in de slotfase houdt BVCB van zege af tegen Nieuw Lekkerland

Algemeen 1 keer gelezen

Lansingerland - Voor Martijn Stel en zijn club BVCB werd het een middag met dubbele gevoelens tegen Nieuw Lekkerland. Stel moet in de warming-up afhaken met een schouder uit de kom. Op het moment dat zijn ploegmaten aftrappen voor de wedstrijd is de onfortuinlijke voetballer al op weg naar het ziekenhuis. Nick Mahieu is zijn vervanger en beleeft een niet al te gemakkelijke middag. BVCB raakt in de slotfase de 0-1 voorsprong kwijt. Nieuw Lekkerland is trefzeker vanaf elf meter. Ook geen winst voor de overige regio clubs. Het zaterdag- en zondagteam van TOGB kwam vanwege coronagevallen helemaal niet in actie, voor Vrouwen-1 van Berkel stond geen wedstrijd vastgesteld en tweedeklassers Soccer Boys en Berkel gingen op eigen veld onderuit tegen respectievelijk Kagia en Berkel.

In de beginfase weten beide ploegen al tot een doelkans te komen. BVCB meldt zich als eerste aan het front als Mike Hollenberg met een puike pass Ricoberto Luijando bereikt. De topscorer van BVCB controleert de bal bekwaam met zijn borst om vervolgens op doel te schieten. Het lage schot dwingt doelman Delano Kortstam om gestrekt naar de hoek te gaan en brengt zo prima redding. Een minuut later is Nieuw Lekkerland dicht bij een snelle openingstreffer. Rechtsback Noah Struik komt goed door over de rechterkant en heeft een puike voorzet in huis die door Damien Muller slechts rakelings naast wordt gekopt. Na dik een kwartier spelen in de tweede helft, past trainer Dick Boereboom van BVCB wissels toe. Evan Blom wordt vervangen door Michael de Rooy en Rob Rutten neemt de positie van Jeremy Stork in. Een volle minuut later heeft Mitchell Feijen een goede interceptie in huis en bereikt daarna Jeremy de Hoog, die zich knap vrij speelt. De Hoog legt de bal panklaar neer voor Rutten, die met zijn eerste balcontact de 0-1 op het scorebord schiet. Na een overtreding op Sven Schilders door Mike Hollenberg gaat de bal op de stip. Sjoerd Slob schiet de strafschop feilloos binnen. In de slotfase is de thuisploeg tot twee keer toe dichtbij de winnende treffer. Van der Molen voorkomt een nederlaag voor zijn ploeg door redding te brengen op een kopbal van Slob. In de allerlaatste tellen voor het eindsignaal weet de thuisclub niet af te drukken in een overvol Hoeks strafschopgebied. Zaterdag heeft BVCB het thuisvoordeel tegen SHO uit Oud Beijerland. BVCB heeft bij de aftrap een voorsprong van vier punten.

Sombere tijden.
Voor Soccer Boys zijn het sportief gezien sombere tijden. Tegen Kagia was de formatie uit Bleiswijk gelijkwaardig, maar 0-1 verlies kon niet worden voorkomen. Bij rust was de eindstand al bereikt. Soccer Boys heeft na acht nederlagen in elf wedstrijden alleen Van Nispen onder zich op de ranglijst. Ook voor regiogenoot Berkel zijn het spannende tijden. Positie 11 op de ranglijst is zorgelijk. Concurrent DoCoS won met 1-3. Thom van Leeuwen poetste de 0-1 achterstand weg, maar bij rust had DoCoS al een nieuwe voorsprong.